Атланта и ЛА Лејкерси у плеј-офу НБА лиге, Богдановић постигао 14 поена за Хоксе

МАЈАМИ: Кошаркаши Атланте пласирали су се у плеј-оф НБА лиге, пошто су ноћас у гостима победили Мајами резултатом 116:105.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Атланта је већ у првом полувремену стекла двоцифрену предност, а Хокси су у једном тренутку имали и плус 24 (63:39). Домаћи кошаркаши су у трећој четвртини смањили предност гостију на минус пет, али је Атланта успела да одбије налет играча Мајамија и заслужено је стигла до победе.

Најефикаснији у победничком тиму био је Тре Јанг са 25 поена, док је Деџонте Мареј убацио 18. Српски кошаркаш Богдан Богдановић је за нешто више од 26 минута на терену постигао 14 поена и имао је два скока, две украдене лопте и асистенције. Код домаћих, најбољи је био Кајл Лаури са 33 поена, док је Тајлер Хиро додао 26.

Кошаркаши Атланте ће у првом колу плеј-офа Источне конференције играти против Бостона. Мајами ће се борити за осмо место са победником меча између Торонта и Чикага. Осмопласирана екипа Истока ће у плеј-офу играт против Милвокија.

Пласман у плеј-оф Западне конференције изборили су и кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса, који су на свом терену после продужетка савладали Минесоту 108:102. Најефикаснији у редовима Лејкерса био је Леброн Џејмс са 30 поена, 10 скокова и шест асистенција, док је Ентони Дејвис остварио дабл-дабл учинак са 24 поена и 15 скокова. У пораженој екипи најбољи је био Карл-Ентони Таунс са 24 поена и 11 скокова. Мајк Конли је за Минесоту, која је играла без суспендованог Рудија Гобера, додао 23 поена.

ЛА Лејкерси ће у првом колу плеј-офа Запада играти против Мемфиса. Минесота у борби за осмо место на Западу игра са победником меча између Њу Орлеанса и Оклахоме. Осмопласирани тим Запада ће се у првом колу плеј-офа састати са Денвером.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести