АВРАМОВИЋ ЗГРОМИО ЕФЕС Партизан се враћа!

Каква партија Чачанина!
Partizan Mozzart Bet (D. Stjepanović)
Фото: Partizan Mozzart Bet (D. Stjepanović)

Ношени фанатичном подршком својих навијача, црно-бели су одлично отворили дуел. У првих пет минута погодили су три тројке, Кевин Пантер се врхунски увео у сусрет офанзивно, док је на другој страни паркета Матеуш Понитка био на нивоу. На крилима такве игре, Партизан је повео 11:8 после првих шест минута. Утихнуо је напад “парног ваљка” потом, одбрана је попустила услед кашњена у ротацији, па је Жељка Обрадовића губила после првих 10 минута са 20:17.

Брзо се тргао домаћи тим, а најзаслужнији за то био је Алекса Аврамовић. Бек Партизана укључио је репрезентативни “моде”, поентирао, крао лопте и великом енергијом допринео преокрету. Међутим, неке нерезонске одлуке у нападу и допуштени лаки поени Анадолу Ефесу, вратили су у живот госте, тако да је Обрадовић морао да тражи тајм-аут.. Тамо где је почео Аврамовић, наставио је Бруно Кабокло, па је сада Партизан водио захваљујући њему и са предношћу отишао на велики одмор. Томе је допринела и сјајна секвенца Зека Ледеја, већ двоцифреног у том моменту.

У наставку је Партизан искористио празан ход ривала и после пет узастопних поена Пантера, дошао до максималних плус осам. Није се заустављао капитен црно-белих, већ је немилосрдно затрпавао кош супарника, који је после једне његове тројке заостајао 11 поена. Серијом нерезонских напада, домаћи су поново увели себе у проблем и допустили Ефесу седам поена заредом. Пришао је гост и на само минус три, пробудио се Вил Клајбурн, али је Партизан колико толико успео да одбије тај налет и последњих 10 минута чекао са вођством од пет разлике.

Данило Анђушић је био одличан са дистанце, погодио је неке тешке шутеве, али је неспортском личном грешком после изгубљене лопте Понитке увео Анадолу Ефес у дуел, што је гост искористио и шест и по минута пред крај повео. Моментално је Партизан одговорио. Пантер, Ледеј и Аврамовић преузели су ствари у своје руке и одвели Београђане до плус седам. Чачанин је наставио са маестралном игром. Тројка, улаз, блокада – све је радио и на крају преломио дуел, чиме је вратио Партизан око плеј ин зоне.

В. М. П.

Партизан – Ефес 100:90 (17:20, 26:20, 21:19, 36:31)

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца: 20.000, судије: Дифала, Вилиус, Константиновс.

ПАРТИЗАН: Смит, Ледеј 21, Аврамовић 30, Пантер 16, Смаилагић, Јарамаз, Трифуновић 5, Анђушић 15, Дожер 5, Понитка 2, Kамински, Кабокло 6.

ЕФЕС: Ларкин 11, Бубоа 9, Брајант 8, Клајбурн 17, Томпсон 4, Плајс 13, Холац 6, Османи 3, Отуру 2, Јилмаз, Вилис 7, Џоунс 10.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести