Баскеташи Србије трећи пут узастопно шампиони Европе

ПАРИЗ: Баскет селекција Србије освојила је трећу узастопну титулу шампиона Европе, пошто је вечерас у финалу првенства у Паризу савладала Литванију 20:14.
w
Фото: Tanjug/T. Valič, ilustracija

Србија је у Паризу играла без Душана Домовића-Булута, кога је сјајно мењао Мирослав Пашалић, а преостала тројица у тиму су бронзани из Токија - Дејан Мајсторовић, Александар Ратков и Михаило Васић.

Претходно, Србија је у у полуфиналу савладала Русију 18:13 и реванширала се за "шокантан" пораз у полуфиналу Олимпијских игара, док је у четвртфиналу савладала домаћина Француску 20:17.

Вучић честитао баскеташима одбрану титуле првака Европе

Председник Србије Александар Вучић честитао је репрезентацији Србије у баскету 3 на 3 одбрану титуле европског шампиона.

"Златни баскеташи, европски шампиони, Србија је поносна на вас! Браво", написао је Вучић на Твитеру.

Честитке од градоначелника Милоша Вучевића

Баскеташима је на Инстаграму честитао и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић: „ Вечерас су наши Новосађани шампиони Европе! Није лако покорити све пред собом и донети најважније одличје, али то је успело новосадским баскеташима који су у вечерашњем узбудљивом финалу с Литванијом однели победу.
Гледао сам како Пашајлић, Мајсторовић, Ратков и Васић показују шта значи играти срцем, и из дубине душе им честитам на првом месту, јер они га заслужују. Нови Сад је град баскета, Европа се вечерас уверила у то! Браво, момци, поносан сам!“

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести