Батлер и Драгић одвели Мајами у финале Истока

ОРЛАНДО: Кошаркаши Мајамија пласирали су се у финале плеј-офа Источне конференције, пошто су у петом полуфиналном мечу победили Милвоки 103:94.
g
Фото: Youtube Printscreen

Хит је финале изборио резултатом 4-1, а предводио их је Џими Батлер са дабл-дабл учинком од 17 поена и 10 скокова, док је Горан Драгић имао исти кошгетерски учинак.

Џае Краудер додао је 16 поена уз шест ухваћених лопти.

Међу Баксима, који су играли без Јаниса Адетокумба, најбољи је био Крис Мидлтон са 23 поена, седам скокова и шест асистенција.

Брук Лопез био је двоцифрен у две статистичке колоне - 15 поена и 17 скокова, али ни то није било довољно да се полуфинална серија продужи.

Мајами ће у финалу Истока играти против бољег из дуела Бостон-Торонто, у ком Селтикси тренутно воде 3-2.

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса повели су против Хјустона 2-1 у полуфиналу плеј-офа Западне конференције, пошто су у трећем меч славили 112:102.

Леброн Џејмс са учинком од 36 поена, седам скокова и пет асистенција предводио је Лејкерсе, а велика подршка био му је и Ентони Дејвис са 26 кошева и 15 ухваћених лопти.

Раџон Рондо стао је на 21 кош, а једна асистенција му је недостајала за дабл-дабл.

Рокитсима ни одличне партија Расела Вестбрука и Џејмса Хардена нису биле довољне да се избегне пораз, пошто су њих двојица збирно убацили 63 поена.

Поред 33 поена, "Брада" је била на ивици трипл-дабла, јер су јој по један скок и асистенција фалили за тај учинак.

Уз 30 кошева, Вестбрук је ухватио и осам лопти и подели шест додавања.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести