БЕЗ ТЕА СЕ НИЈЕ МОГЛО Звезда без победе у Минхену

Кошаркаши Црвене звезде поражени од Бајерна у 27. колу Евролиге.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Када је било јасно да Милош Теодосић неће моћи да наступи за Црвену звезду, одмах је било евидентно да ће црвено-бели морати да уложе додатни напор како би надиграли квалитетног супарника. У првих неколико минута заличило је да је то могуће, када је Џавонте Смарт, уз Луку Митровића, одлично отворио дуел, тако да је гост повео 11:4. Међутим, брзо је дошло до тога да тим Јоаниса Сферопулоса ту предност испусти, за шта су најзаслужнији били Девин Букер и Андреас Обст.

Празан ход Црвене звезде, која је у прва два минута утакмице убацила 11, а у осталих осам само осам поена, наговештавао је нападачки крах. Тако је и било. Потпуно одсуство течне игре на тој страни паркета допринело је томе да Бајерн из напада у напад повећава предност. Данко Бранковић је одиграо неке одличне минуте за немачки тим, који је после поена Карсена Едвардса повео седам разлике. На велики одмор се отишло за плус пет за састав Пабла Ласа, највише због само осам постигнутих поена црвено-белих у другој деоници.

Такав расплет ситуације негативно је утицао на Београђане, за које је деловало да све више посустају. Брзо је домаћи састав дошао и до двоцифрене предности, погађао и за три и из рекета, тако да је са свих страна бушио одбрану ривала. Букер је посебно био неумољив у томе и атрактивним закуцавањима додатно дизао морал Ласовој екипи.

Није да се Црвена звезда није борила. Била је увек ту, некада и на минус четири поена, али никако није успевала да дође до тог нечега додатног, што би јој донело прикључак. Када се чинило да би до тога могло да дође, после поготка Немање Недовића, Бајерн је ушао у серију. После тога није било повратка за црвено-беле.

В. М. П.

Бајерн – Црвена звезда 74:66 (20:19, 12:8, 21:19, 21:20)

МИНХЕН: Ауди дом, гледалаца: 6.000, судије: Перез, Фуфис, Виклицки.

БАЈЕРН: Вајлер-Беб 2, Едвардс 4, Гифи, Бонга 6, Болмаро 7, Лучић 5, Обст 9, Ибака 12, Вимберг, Бранковић 5, Карченков, Букер 22.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Смарт 13, Лазаревић, Ханга 4, Давидовац 3, Митровић 9, Лазић, Тоби 3, Боломбој 11, Недовић 10, Гиедраитис 4, Гилеспи 2, Дос Сантос 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести