Бодирога нови председник Евролиге

БАРСЕЛОНА: Бивши српски кошаркаш Дејан Бодирога званично је данас постао председник Евролиге.
e
Фото: Youtube Printscreen

Он ће уједно бити и директор такмичења.

Евролига је данас саопштила да улази у нову еру са Бодирогом, који ће заменити Ђордија Бертомеуа.

Бодирога је у играчкој каријери освојио три Евролиге.

 

 

Бодирога: Улазимо у нову еру Евролиге

Бивши српски кошаркаш Дејан Бодирога званично је данас именован за председника и директора Евролиге (ЕБ), наводи се у званичном саопштењу Евролиге.

Евролига је објавила промене у свом руководству, са новим председником и новим извршним директором које су именовали њени акционари.

"Бодирога доноси своје дубоко знање и искуство у своју нову улогу и фокусираће се на повећање квалитета такмичења за клубове, играче, навијаче, партнере и све заинтересоване стране. Његова широка међународна мрежа пружа основу за нову стратегију фокусирану на побољшање институционалних односа ЕБ-а у оквиру глобалне кошаркашке заједнице, укључујући Удружење играча Евролиге, Одбор главних тренера Евролиге, Унију кошаркашких званичника Евролиге, ФИБА, домаће лиге и друге кошаркаше - сродне институције", наводи се у саопштењу Евролиге.

Бодирога је по завршетку играчке каријере био потпредседник Кошаркашког савеза Србије од 2011. до 2015. године, а потом и председник Комисије за такмичење ФИБА Европе.

"Улазимо у нову еру Евролиге. Протеклих 20 година је прво европско кошаркашко такмичење постало моћно у глобалном спорту. Желео бих да се захвалим Бертомеу и његовом тиму на њиховој визији и напорном раду и радујем се наставку изградње и ширења утицаја Евролиге и Еврокупа", рекао је Бодирога, преноси званични сајт Евролиге.

Маршал Гликман, генерални директор "Г2 стратеџика" и дугогодишњи саветник кошаркашке Евролиге, именован је за вршиоца дужности генералног директора Евролиге, директора његових повезаних компанија и специјалног саветника за некретнине Евролиге. Поред тога, он ће имати место у одбору "Еуролига вентурес", заједничког предузећа лиге са ИМГ Медиа.

Бодирога (49) је у каријери играо за Пролетер, Задар, Трст, Олимпију Милано, Реал, Панатинаикос, Барселону и Виртус из Рима. Он је 2002. проглашен за кошаркаша године у Европи, а три пута је освајао Евролигу (2000, 2002. и 2003. године).

Са репрезентацијом Југославије освојио је Светско првенство 1998. и 2002. године, као и сребро на ОИ у 1996. Са селекцијом Југославије освојио је три златне медаље на ЕП, као и једну бронзу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести