Богдановић посетио тренинг кошаркашке репрезентације Србије

БЕОГРАД: Бек Атланте Богдан Богдановић посетио је репрезентативце Србије на тренингу у Београду, објавио је Кошаркаски савез Србије (КСС) на свом званичном Твитеру налогу.
bogdanovic, fiba
Фото: ФИБА

У снимку се види како српски кошаркаш шутира тројке из угла уз коментар "Богдановић у посети својим друговима на вечерашњем тренингу".

Кошаркаш Атланте се опоравља од операције колена због чега неће играти за Србију у мечевима другог круга квалификација за Светско првенство, као и на предстојећем Европском првенству.

Наша селекција се припрема за дуел са Грчком, који је на програму у четвртак у Београду у првом мечу другог круга квалификација за СП. Србија ће потом у недељу гостовати селекцији Турске у Истанбулу.

На табели групе И квалификација за СП Грчка и Летонија имају по седам бодова, а Турска и Белгија по шест. Наша селекција дели последње место на табели са Великом Британијом са по пет бодова. До краја квалификација све репрезентације ће одиграти по шест мечева, а само три најбоље пласирана тима ће изборити пут на СП 2023. Нашој селекцији ни све победе до краја квалификација не гарантују пролаз на СП.

Србија ће потом учествовати на Европском првенству, које је на програму од 1. до 18. септембра. Наша селекција ће играти у Прагу у групи са Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом.

Пред 6. ББ камп за талентоване кошаркаше: Учим децу да воле кошарку, али и да брину о очувању животне средине

Шести по реду кошаркашки камп „Богдан Богдановић“ биће одржан у петак и суботу, 26. и 27. августа, на теренима КК Партизан на Калемегдану у Београду. Овогодишњи камп чији је слоган „Бацк то басицс“, окупиће преко 150 талентованих дечака и девојчица узраста од 9 до 15 година који ће имати прилику да уче о основама кошаркашке игре. Истовремено, моћи ће да креирају успомене за цео живот које ће да их охрабре да наставе да тренирају и свакодневно напредују.

 

Полазници ће бити у прилици да уз једног од наших најбољих играча, унапреде своје вештине које ће им бити неопходне како на терену, тако и ван њега. Уз богат и пажљиво осмишљен програм, различите активности и одлично дружење, децу ће посебно обрадовати партнер кампа, адидас, који ће свим учесницима поклонити нову и квалитетну спортску опрему, укључујући лопте, мајице, дресове и торбе.

 

Сам назив, „Back to basics“, указује на то да смо се ове године фокусирали на повратак основама кошаркашке игре. Посебно ћемо се усмерити на неколико главних елемената – технику шута, завршни потез, технику вођења и додавања лопте, као и на игру 1:1. Велику пажњу посветићемо и фер-плеју, дружењу и уживању у самој игри, јер верујем да су то важне лекције за сваког младог спортисту. Радујем се и што ћу да проведем време са децом на терену јер знам колико је мени значило када сам био у том узрасту да добијам савете од играча на које сам се угледао, истакао је Богдановић.

Фото: Boris Jovanović

Као и ранијих година, ББ камп ће и овог пута имати хуманитарни и едукативни карактер. Сва средства прикупљена од котизација биће усмерена на реконструкцију кошаркашког терена ОШ Павле Савић у београдском насељу Миријево, коју похађа више од 2.000 ученика. Поред тога, адидас ће током кампа да организује две образовне радионице. Прва ће се бавити темом еколошке одрживости на којој ће млади играчи моћи да се упознају са важношћу рециклаже, са потребом да се смањи употреба пластике, а учиће и о очувању животне средине у чему ће им помоћи капитени адидас Runners Beolgrade тима, Алекса Јовановић и Биљана Цвијановић. Такође, сви полазници кампа имаће прилику да са Богданом разговарају о правилној употреби друштвених мрежа, о преломним тренуцима у каријери и изазовима са којима се сусретао, али и да му поставе питања у склопу Q&А дела радионице.

Драго ми је што ћемо осим о кошарци, да разговарамо и о другим темама, пре свега о екологији. Јако је битно да код деце подигнемо свест да је потребно да воде бригу о свом окружењу, да чувамо природу и наш град. Почев од школског терена на ком проводе време, преко простора испред зграде, обала река или паркова. Јер, наша обавеза је да учимо најмлађе не само да буду врхунски спортисти, већ и квалитетни људи, додао је Богдан.

Бесплатан улаз на трибине биће омогућен свим љубитељима кошарке који ће имати прилику да прате, навијају и подрже активности полазника кампа „Богдан Богдановић“ који и ове године са поносом подржава адидас, један од водећих светских произвођача спортске опреме.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести