Богдановић: Све се на крају своди на љубав

БЕОГРАД: Само напорним радом, великом жељом, упорношћу и љубави коју понављаш сваки дан постајеш играч", изјавио је српски кошаркашки репрезентативац Богдан Богдановић.
bogdanovic
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Богдановић, кошаркаш Атланте, у интервјуу Танјугу говорио о петом по реду кампу, који је уз подршку Адидаса одржан у Београду, затим о Партизану и НБА лиги.

"Највеће вредности кампа јесу љубав према кошарци и радост која се може видети код деце. Не само када се појавим ја као организатор, него и гости. Када погледаш њих из другог угла, видиш да се све на крају своди на љубав. Како према играчима и идолима, тако и према кошарци” , рекао је Богдановић.

Улога васпитача на кампу је веома захтевна, али је лепо када успете да се изборите са одговорношћу и будете узор деци, додао је он.

"Улога старијег васпитача на кампу ми је заправо била највећи изазов. Мислим да сам се снашао у тој улози и заиста је леп осећај” , сматра Богдановић.

Некадашњи кошаркаш Партизана, потом Фенербахчеа и Сакрамента, био је на првом тренингу црно-белу у новој сезони и открио да је приметио неколико младих играча који имају потенцијал и прилику да много напредују уз тренера Жељка Обрадовића.

Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

"Не бих никога издвојио и именовао појединачно. Веома су млада екипа, интересантна. Мислим да ће уз Жељка научити много и да ће бити веома узбудљиво” , рекао је Богдановић.

Када је у питању предстојећа НБА сезона, Богдановић истиче да верује како ће Атланта поново изборити плеј-оф.

"Мислим да смо изузетно талентована екипа, имамо добру хемију између себе која ће нас одвести корак даље. Верујем у нас и мислим да ћемо бити све бољи”.

Богдановић је поновио да је Коби Брајант био његов идол и саветовао млађим играчима да следе своје снове.

"Временом се мењају ствари које ме мотивишу. Увек налазим нешто ново и сматрам да је добро имати звезду водиљу и идола. Једноставно, када не знаш шта би урадио даље, посаветујеш се некада и са самим собом. Коби Брајант је и даље мој идол, направио је неке ствари које ја и данас следим. Увек се трудим да пронађем нову мотивацију, што је јако важно” , истакао је српски репрезентативац.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести