Бон други финалиста ФИБА лиге шампиона

МАЛАГА: Кошаркаши Бона други су финалисти ФИБА лиге шампиона пошто су у полуфиналу победили домаћина завршног турнира Уникаху (69:67) и у недељу ће за пехар борити Хапоела из Јерусалима на чијој је клупи српски стручњак Александар Џикић.
kosarka, lopta/Dnevnik/R. Hadzic
Фото: Dnevnik.rs

У првој деоници екипе су се смењивале у вођству и нико није успео да се одлепи. Бон је у другој четвртини заиграо много боље, искористио очајну игру домаћина у нападу и стекао двоцифрену предност, са којом је отишао на полувреме.

На старту треће деонице Бон је имао највећих плус 12 (48:36), али је домаћин ношен подршком са трибина успео да се врати и стигне до минус 4 (50:54). На мање од  шест минута до краја Уникаха је стигла до минус један (57:58), али су гости успели да се одлепе серијом 8:1 и са плус осам уђу у последња три минута. Уникаха се ипшак није предала, и на 18 секунди пре краја ка је стигла до минус два - 67:69. Имао је домаћин и шут за победу, али је тројку промашио Кендрик Пери.

Најефикаснији у редовима Уникахе били су Мелвин Еџим, Дарио Бризуела и Пери са 12 поена. Код победника је најефикаснији био Ти Џеј Шортс са 21 поеном, а по 13 су дали Џавонте Хокинс и Фин Дилејни.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести