Борац после драме победио ФМП за 1-1 у полуфиналној серији

Кошаркаши Борца победили су ФМП са 64:59, чиме су изједначили на 1-1 у полуфиналу Суперлиге Србије.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

Чачани су до неопходне победе дошли након драме и великог преокрета у четвртој деоници. У фантастичној атмосфери Борац је успео последњи период игре да добије са 23:11 и тако реши питање победника.

Најважније поене за Чачане постигли су Мариновић (тројка на 1:46 до краја за 56:55) и Тодоровић, који је донео домаћем саставу „плус 3“ на 69 секунди до истека. 

Ђоковић није успео да погоди за два поена, на другој страни Тодоровић је добио фаул приликом шута за три поена, а потом је и клупа ФМП добила техничку грешку. 

Од четири бацања и лопте са стране, Борац успео је само да погоди једно бацање (1/4) и на 20 секунди до истека времена Чачани су имали 62:58. Уследила је пенал завршница и гости из Железника нису успели да преокрену. 

Најефикаснији у победничком саставу био је Балабан са 14 поена, Мариновић је убацио 11, док је Стојадиновић постигао 10. Код гостију Пот је меч завршио са 16 поена, док је Симанић убацио 13. 

Одлучујући трећи меч игра се у недељу и тада ће бити познато ко ће се супроставити Црвеној звезди у финалу Суперлиге Србије.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести