ЦРВЕНА ЗВЕЗДА БЕЗ ШАНСЕ Панатинаикос прејак

Кошаркаши Црвене звезде поражени од Панатинаикоса са 89:76 у 30. колу Евролиге.
Cibona (Ivana Dergez)
Фото: Cibona (Ivana Dergez)

Уводни минути сусрета протекли су у равноправном одмеравању снага, па ни једни ни други нису дошли до превласти на паркету. То је полако почело да се мења, у корист Панатинаикоса, који је шутерски био веома расположен. Тај први налет одбили су црвено-бели, али је онај други био интензивнији. Уз звук сирене, прво Костас Слукас, а онда и Кендрик Нан поништили су све добро што је домаћин урадио и прву деоницу завршили са плус девет.

Нису се на томе зауставили изабраници Ергина Атамана. Брзо су дошли до двоцифрене предности и потпуне контроле. Трајало је то до завршнице другог квартала, а главну реч су и даље водили спољни играчи “зелених”, пре свих Нан. То се мења крајем поменутог дела игре, када Дејан Давидовац офанзивним, али и дефанзивним реакцијама покренуо Црвену звезду. Међутим, није то било довољно ни за шта више од минус 10 на полувремену.

Давидовац је имао завидне потезе и у трећој деоници, на почетку које се чинило да би Црвена звезда могла да озбиљније запрети. Тако је било само за тренутак, пошто је гостујући тим поново ухватио врхунски ритам и из минута у минут само повећавао стечену залиху. Џериан Грант је био одличан, као и Матијас Лесор, који је атрактивним закуцавањима подизао морал свом тиму. Црвено-белима сигурно није помогла четврта лична грешка Милоша Теодосића, па одатле и није чудо што је Панатинаикос имао и плус 14 пред последњих 10 минута.

Упркос борби, домаћи састав није имао снаге да се врати, па је изгубио утакмицу. 

Најефикаснији код победника био је Лесор са 18 поена, док је црвено-беле предводио дуо Давидовац-Недовић са по 19 поена.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести