ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ИСПУСТИЛА БАРСУ Новосађанин замало херој, Теодосић трагичар

Веома мало фалило је кошаркашима Црвене звезде да надиграју Барселону у седмом колу Евролиге. Међутим, Каталонци су у неизвесној завршници били бољи и на крају славили са 86:81.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Имао је тим Јоаниса Сферопулоса ривала на коленима. После поена Новосађанина Луке Митровића резултат је био 78:78. Ипак, лоша селекција одлука, како тренера, који је предуго држао Теодосића на клупи, тако и самих актера на крају је пресудила у корист супарника.

Чак три шансе имала је Црвена звезда да као боља изађе из овог сусрета. У прва два пута спетљао се Шабаз Нејпир, који очигледно још увек не може да одговори захтевима игре црвено-белих као носилац, па би због тога и требало да преседи који минут више на клупи, док је трећи пут Теодосић блокиран, да би направио и дуплу.

Утисак је да српска екипа није имала довољно стрпљења када је било најбитније, а потом ни концентрације. Чак две техничке грешке подељене су гостима - прво ју је зарадио Сферопулос, а онда и Митровић. Истина, друга ситуација је заиста била дискутабилна, пошто је центар црвено-белих био превише близу ривалу при извођењу аута. Заиста бизаран судијски звиждук за тако неизвесну завршницу.

На крају је то било пресудно да гостујући састав погнуте главе напусти Блауграну и да Митровићева партија од 22 поена не буде награђена. Код Барселоне најбољи је био Хернангомез са 18 поена.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести