Давидовац: ЛИТВАНЦИ СУ УВЕК НЕЗГОДНИ, да наставимо у овом ритму

МАНИЛА: „Задовољан сам победом, начином на којим смо наступили, бројем поена, формом и надам се да ћемо наставити у истом ритму”, изјавио је данас српски кошаркашки репрезентативац Дејан Давидовац на тренингу уочи утакмице са Литванијом у четвртфиналу Светског првенства.
ФИБА/КСС
Фото: ФИБА/КСС

Кошаркаши Србије ће сутра од 10.45 часова у Манили играти са Литванијом у четвртфиналу Мундобаскета.

"Знали смо да ћемо кад тад доћи до момента када права на грешку више немамо. Очекује нас тешка утакмица. Они су у добром ритму поготово после победе над САД. Биће физички тешка утакмица, Литванци су увек незгодни, а ми ћемо дати све од себе. Познајемо се добро, на доста турнира смо играли једни против других. Имају доста играча у НБА и Евролиги. Знамо њихове предности, а ми ћемо пробати да искористимо наше предности и надам се доброј утакмици", рекао је Давидовац и додао да српски тим зна шта им је чинити у наредном сусрету.

"Они су одлично шутирали у том мечу, брзо им иде лопта, имају велико самопоуздање. Очекујем да ће тако бити и против нас. Ми треба да одиграмо добру одбрану, као што смо је одиграли у претходном мечу. Треба физички да одговоримо на њихову игру и надам се да ће све бити у реду", истакао је Давидовац.

Половина литванске екипе игра у својој лиги, док су лидери ове репрезентације кошаркаши, који наступају у НБА и Евролиги.

"Јонас Валанчијунас је прва звезда тима. Има ту још много играча који играју у Евролиги дуги низ година заједно. Рокас Јокубаитис је такође одличан. Генерално, добра су екипа", додао је српски кошаркаш.

Кошаркаш Црвене звезде је истакао да је ово добар моменат у којем се његов тим налази.

"Задовољан сам победом, начином на којим смо наступили, бројем поена, формом и надам се да ћемо наставити у истом ритму", закључио је Давидовац.

Српском кошаркашу Бориши Симанићу је претходне ноћи одстрањен бубрег у Манили. Он је на мечу групне фазе СП са Јужним Суданом добио јак ударац у пределу бубрега од Нуни Омота.

"Утицало је то много на нас. Надам се да ће бити добро. Сви се информишемо колико можемо, доктор га посећује. Сви смо уз њега, надам се да ће то прегурати како треба", истакао је Давидовац.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести