Делеон: Реално очекивати Звезду и Партизан тек у плеј-офу

БЕОГРАД: Директор Кошаркашке Суперлиге Србије Леон Делеон рекао је данас да се нада да неће доћи до потпуног прекида националног првенства због епидемије вируса корона.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

"Наравно да размишљам о такмичењу. Ситуација је тешка, морају да се стекну сви услови, пре свега здравствени како би евентуално могли да озбиљно кренемо у реализацију Суперлиге. Надам се да би крајем маја могло да се свеопште стање побољша и да се спорт, а самим тим и кошарка, поново покрене", рекао је Делеон у разговору за МаксБет спорт.

Делеон истиче да је због ситуације са прекидом кошакршких такмичења у Европи и региону сасвим реално очекивати да Црвену звезда и Партизан видимо тек у плеј-офу Суперлиге.

"Свестан сам да сви тренутно гледају када ће почети Евролига, Еврокуп и АБА лига. Сасвим је реално очекивати да Црвену звезду и Партизан видимо тек у плеј-офу домаћег шампионату због термина, а не у првој фази Суперлиге. Остаје да се види и да ли је то изводљиво. Ми смо чекали са терминима и у нормалним околностима, а сада ће тек да буде компликовано. Ипак, умерени сам оптимиста. Верујем да неће доћи до потпуног прекида и да ћемо поново имати шампиона у нормалним околностима", закључио је Делеон.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести