ДЕЛИЈЕ НЕЋЕ НА ДЕРБИ: Надали смо се нормализацији односа, добило смо мало

Први овосезонски кошаркашки "вечити дерби" игра се у четвртак од 18:30 часова у оквиру Евролиге. Партизан је домаћин Црвеној звезди.
2
Фото: Youtube/ Butasport.rs

"Делије север", Звездина навијачка група, се огласила пре меча и они кажу да неће присуствовати дербију због премалог броја карата који им се нуди. Њихово саопштење у целости гласи:

- Упркос томе што смо прошле сезоне морали да се довијамо и сами набављамо карте за евролигашки дерби (и до дана одигравања нисмо знали дали ћемо бити пуштени у халу са купљеним картама) ипак смо донели одлуку да када дође дерби у Пиониру апелујемо на клуб да дозволи улазак у халу навијачима Партизана. Инсистирали смо на томе да им се омогуће и навијачки реквизити и да се унесу у халу, иако нама није било дозвољено да било шта унесемо у Арену. Све смо то урадили надајући се нормализацији односа, у смислу да се дерби игра за навијаче оба клуба а не само за домаће.

Дошао је и овај дерби... Поучени искуством од прошлог пута на време смо покушали да ступиимо  у контакт и са нашим клубом и са навијачима Партизана како би пробали да коначно дерби вратимо навијачима. Од стране наше управе наишли смо на огромно разумевање и вољу да се размени по 2.000 карата за гостујуће навијаче (у процентима то је 10% капацитета Арене). Такође, навијачи Партизана су били сагласни са овим али су изразили сумњу да ли њихова управа жели да прихвати овакву понуду. Питали су и добили одговор да може 1.000 карата да се размени. Схватили смо то као ону изреку “сваки почетак је тежак” и прихватили усмено ову понуду. Тих 1.000 карата је толика количина да смо малтене по имену и презимену знали ко ће ићи на нови историјски евролигашки дерби, и то право без спавања из Лајпцига да бисмо успели да стигнемо. Међутим, два дана пред дерби саопштено нам је да можемо да добијемо само 300 карата. Да управа Партизана не може више да издвоји јер наводно имају сезонске карте. Са све тим сезонским картама остаје више него довољно места чак и за нас 2.000 а не 1.000, али очигледно је да њихова управа има неку своју математику. За дерби у Пиониру ми смо премештали наше људе са сезонским картама на друга места, нисмо продавали даље карте, како би они могли да уђу у халу и имају места и за “тампон зону” коју полиција тражи. За њихову управу ово је изгледа било превише компликовано и јасно је ко дан да их не занима никаква нормализација дербија у овом тренутку.

Наша одлука је да не прихватимо 300 карата (непуна 2% од капацитета Арене) јер сматрамо да дерби тако не треба да изгледа нити да ми са 300 људи у хали која прима 20.000 навијача, можемо да имамо икакав удео у овом дербију!

Остаје жал што нећемо бити ту да пружимо подршку нашим играчима у много битној утакмици. Изгледа да се испоставило поново тачним да се човек држи за реч а лимар за шасију! - стоји у саопштењу навијача Црвене звезде.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести