„ДНЕВНИК” НА ОКУПЉАЊУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ Заједништво је највећа снага „орлова”

Кошаркашка репрезентација Србије почиње припреме за почетак Светског првенства, које је на програму од 25. августа до 10. септембра.
КСС/Небојша Параушић/Међу репрезентативцима Србије влада одлична атмосфера
Фото: КСС/Небојша Параушић/Међу репрезентативцима Србије влада одлична атмосфера

Селектор Светислав Пешић на предстојећем турниру неће моћи да рачуна на најбољег НБА играча Николу Јокића, али је извештач “Дневника” имао прилику да се увери у то да, упркос томе, влада позитивна атмосфера у табору “орлова”.

За наш лист то је потврдио бек Партизана Алекса Аврамовић, који ће вероватно бити прва опција на плејмејкерској позицији, с обзиром на то да постоји велика шанса да Стефан Јовић пропусти наредни период.

– Дубоко верујемо у оно што имамо и да можемо да направимо нешто добро. Улога организатора игре је нешто што увелико радим две године у Партизану. Није то ништа ново за мене, играо сам на плејмејкерској позицији и када сам почињао каријеру. Уз рад са селектором и Жељком Обрадовићем, унапредио сам ту игру, иако није једноставно да се пребациш с улоге шутера на улогу организатора игре. Али, није то ништа ново и не представља изазов који не бих прихватио – подвукао је Аврамовић.


Беслаћ: Осећај изванредан

Кошаркаш Војводине Душан Беслаћ је, после МВП сезоне у Кошаркашкој лиги Србије и позива на ужи списак за квалификације за СП, сада добио прилику и да се избори за учешће на планетарној смотри.

– Осећај је изванредан, јер сам одмалена сањао да играм за национални тим. Први утисци су сјајни. Сезона ми се завршила пре скоро два месеца и одмах сам кренуо да радим – рекао је Беслаћ.


Расположен је био и бек Црвене звезде Немања Недовић, који је истакао једну ствар као највећи адут српске селекције.

– Заједништво је наша највећа снага, морамо да створимо добру атмосферу и хемију, а затим да све то пренесемо на терен. За тренинге не бринем, знам да су сви играчи мотивисани. Задовољан сам, имамо одличне услове за припреме и сјајну групу момака, која представља прави спој младости и искуства – поручио је Недовић.

Највећа звезда репрезентације и њен капитен Богдан Богдановић, издвојио је Италију, као једног од највећих конкурената на Мундобаскету.

– „Азури” су створили врло добру хемију у екипи и имају добар тим. Пре њих, идемо на Порторико и Кину у првој фази, а касније укрштамо са САД и Грчком. Све је после на једну утакмицу и свашта може да се деси – рекао је ас Атланте.


На списку и двојица Новосађана

Новосађани Никола Милутинов и Душан Ристић нашли су се на ширем списку селектора Светислава Пешића за припреме за Светско првенство. Милутинов је свестан да њега и његове саиграче очекује изазовно лето.

– Биће тешко, али дошли смо да наш посао одрадимо најбоље. На првенству увек желимо да имамо највеће амбиције. Треба да идемо корак по корак и не треба да размишљамо о медаљама у овом тренутку. Радићемо полако и надати се да ћемо коначно успети да освојимо неко одличје.

Ристић је истакао да осећа велико задовољство због позива у репрезентацију.

– Велика је част бити овде и представљати део играча који су најбољи у нашој земљи. Сјајан је то осећај. Гледајући уводних 30 минута колико смо провели заједно, мислим да је атмосфера одлична. Играчи су дошли са заједничким циљем: да представе Србију у најлепшем светлу.


Србију сада очекује први део припрема у Старој Пазови. Контролне утакмице на програму су почетком августа и то против Босне и Херцеговине и Пољске у Београду, затим против Црне Горе у Подгорици, док је једини сусрет пред београдском публиком заказан за 16. август, против Порторика. Утакмице против БиХ и Пољака биће затворене за јавност. Након тога, “орлове” очекује пут у Шенжен, где ће одиграти две последње провере.

Србија се налази у Б групи с Јужним Суданом, Кином и Порториком.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести