ДОМИНАНТНА ПАРТИЈА КОШАРКАШИЦА СРБИЈЕ НАГОВЕСТИЛА ДОБАР ПЕРИОД: Украјини ни промил шансе

Дилеме није било ниједног момента. Кошаркашице Србије су ауторитативно почеле поход ка Европском првенству победом над Украјином са 82:40 у првом колиу Г групе квалификација за континентални шампионат.
1
Фото: Тина Крајишник, фото: ФИБА

Изабранице Марине Маљковић изгледале су доминантно од почетка до краја сусрета и ниједног тренутка се није постављало питање победника. Ово је веома важан први корак за наш састав, који има улогу апсолутног фаворита у групи у којој су још и Португал и Северна Македонија.

Селекторка Србије била је задовољна партијом своје екипе.

– Ривалке су довеле неке нове играчице, али им нисмо дале никакву шансу. Србија је играла онако како је тражено, са доста трчања, агресивно. Украјина је врло добар тим, видећете већ против Португала. Знају они који прате женску кошарку. У ову причу смо ушли са две екипе – 26 кошаркашица је позвано, то се не дешава ни у једној другој земљи. Да би се испратиле све младе кошаркашице. Први пут смо све у А дивизији, имале смо јако успешно лето, иако нисмо узеле медаљу – рекла је Маљковићева.

Центар наше репрезентације Тина Крајишник није много одступала од излагања селекторке.

– Веома нам значи ова победа као тиму, пресрећна сам и задовољна као капитен… У већем делу утакмице смо одговориле на захтеве селекторке и стручног штаба, било је веома важно да и поред врло кратког периода за припрему фокус буде високо и да меч схватимо озбиљно. Пред нама су велике утакмице када дођу квалификације за Олимпијске игре, тако да је ово била добра прилика да се окупимо и почнемо да се уигравамо – истакла је Тина Крајишник.

Србију већ у недељу од 18 часова очекује дуел против Северне Македоније у другом колу.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести