Домовић Булут: Нови Сад први професионални баскет клуб у свету

Нови Сад постао је први професионални баскет клуб на свету, то је открио репрезентативац Душан Домовић Булут, годинама најбољи баскеташ света.
s
Фото: Youtube Printscreen

- Успели смо да створимо неку врсту еко-система, самоодрживости чак и у оном најтежем, финансијском смислу. Играчи ће долазити и одлазити, али постојање Новог Сада као тима неће бити упитно - рекао је Домовић Булут.

Према његовим речима, потрудиће се да уз квалитетне резултате настави да проноси славу Новог Сада широм света као најбоља екипа планете.

- Желимо да Нови Сад буде та тачка на светској баскет мапи у коју ће људи долазити да се едукују и стичу знање. И до сада је доста тимова долазило код нас на кампове, али све то ћемо у наредном периоду подићи на још виши и знатно професионалнији ниво.

Екипа Новог Сада ове године изменила је састав, али врхунски резултати нису изостали. После освајања Јунајтед лиге Европе, другог места на турниру Светске серије у Дохи, Новосађани су недавно тријумфовали и на престижном тунриу у Новом Саду, на коме су учествовале најбоље екипе у земљи и тако се квалификовали за светско финале. Тај турнир Домовић Булут је искористио да се, уз подршку спонзора, у Новом Саду реновира још један терен за баскет.

- То је четврти терен који смо успели да реновирамо у нашем граду и то ме чини веома срећним. Кренуо сам да играм баскет пре више од 25 година тако што смо у мом дворишту од греде и шперплоче направили кош. Ту сам проводио цео дан и мени је то променило живот. Зато користим сваку прилику да искористим свој утицај и новим генерацијама обезбедим боље услове за бављење овом прелепом игром.

Да баскет за најбољег играча на свету одавно више није игра доказ је и податак да је Домовић Булут драфтован за америчку професионалну Биг 3 лигу и то као трећи пик. Иза њега су остали асови НБА и Евролиге попут Рона Артеста и Џеремија Парга.

Булут ће у Америци делити терен са великим звездама као што су Џо Џонсон, Катино Мобли, Рашард Луис, Нејт Робинсон, Махмуд Абдул Рауф, Џејсон Ричардсон, Дру Гуден и многи други.

- Пре свега тога предстоје Олимпијске игре, које ће, надам се, бити круна каријере ове генерације. Потребно је да будемо веома пажљиви, да фокус држимо само на првој наредној утакмици. Мораћемо да прођемо много тога, али мислим да смо спремни ментално и физички.

Наши баскеташи су међу фаворитима за медаљу у Токију, али Домовић Булут позива на опрез.

- Имаћемо мету на леђима, јер ће сви желети да нас победе и скину са трона, али ми имамо систем вредности који негујемо и међусобно делимо. Кад то испоштујемо, долазимо у прилику да остваримо жељене циљеве. Надам се да ће тако бити и на Играма у Јапану – поручио је Домовић Булут.

        С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести