Ђорђевићу отказ у Бајерну, мења га Радоњић?

МИНХЕН: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић добио је отказ на функцији тренера Бајерна, саопштио је данас минхенски клуб.
djordjevic Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Управа Бајерна одлучила је да смени Ђорђевића након три узастопна пораза, два од Дарушафаке за елиминацију у полуфиналу Еврокупа и од Албе у немачком првенству, упркос томе што држи прво место у Бундеслиги са скором 23-2.Бајерн је против Дарушафаке испустио "плус 23", а против Албе "плус 13".

"Хоћемо да дамо нови импулс тиму. Одлука је била тешка, али и плод интезивног размишљања са искључивим циљем за успех амбициозног пројекта", рекао је генерални директор Марко Пешић.Екипу из Минхена привремено ће водити бивши југословенски репрезентативац Емир Мутапчић, а поједини медији пишу да је један од кандидата за Ђорђевићевог наследника некадашњи тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

Ђорђевић је од лета 2016. године био на клупи Бајерна, коме је ове сезоне донео Куп Немачке после тачно пет деценија.Раније је био ангажован у Панатинаикосу, Бенетону из Тревиза и миланском Арманију.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести