Еврокуп: Пораз Звезде од Валенсије

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде изгубили су на свом терену од Валенсије 82:81 (21:17, 21:27, 22:14, 18:23) и знатно умањили шансе за пролаз из групе Топ16 фазе Еврокупа.
zvezda, kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Драма, “рулет завршница” у Београду, у 4. колу Г групе Еврокупа, није имала срећан завршетак за кошаркаше Црвене звезде. Након што су изабраници Милана Томића успели да надокнаде заостатак, код вођства црвено – белих 81:80, три секунде пре последњег звука сирене поентирао је Ван Росом, а до краја домаћи нису успели ни да упуте шут, те су бодови отишли на Пиринеје. Овим поразом, Звезда је у великој мери умањила шансе да прође у четвртгинале Еврокупа.

Наш тим је лоше почео, слабо у одбрани и Валенсија је брзо стекла осам поена предности (8:16). Но, синоћ најбољи у редовима црвено – белих, Грк Стратос Перпероглу се распуцао у вратио свој тим у живот, али је Дубљевић задавао велике проблеме Звезди. Почетак друге деонице донео је преокрет и вођство српског тима (23:21), а Звезда је одржавала предност до одласка на одмор, решивши први део игре у своју корист 44:42.

С почетком треће четвртине, кренули су и проблеми црвено – белих, уз седам поена у низу Абалдеа. како је време одмицало, тако су Шпанци повећавали предност, која је у једном тренутку износила максималних 12 поена (48:60).

До краја тог периода игре Звезда је успела да преполови вођство гостију. У последњој деоници, наш тим се вратио у игру, стигао до изједначења (71:71). Валенсија је поново повела, али су врло добри Човић и Перпероглу покренули црвено – беле и увели меч у неизвесну завршницу. До тада слаби Регланд, сјајно је поентирао 15 секунди пре краја, али Ван Росом је био неумољив и донео победу свом тиму.

Црвена звезда – Валенсија 81:82

БЕОГРАД: Хала “Александар Николић”, гледалаца: 5.800. Судије: Могулкоч, Силва, Тепније

Ц. ЗВЕЗДА МТС: Регленд, Човић, Кешељ, Перпероглу, Давидовац, Фаје, Берон, Добрић, Ристић, Симанић, Цирбес, Оџо.

ВАЛЕНСИЈА: Гарсија, Абалде, Лабери, Дио, Ван Росом, В. Томас, Тоуби, Дубљевић, Мартинес, М. Томас, Састе, Дорнекамп.

Д. Кн.    

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести