Евролига изабрала Зенит, Партизан без позивнице

БАРСЕЛОНА: Кошаркашки клуб Зенит из Санкт Петербурга добио је специјалну позивницу Евролиге за следећу сезону, одлучено је на седници Борда елитног такмичења.
kk partizan
Фото: КК Партизан

У конкуренцији за позивницу био је и КК Партизан, али ће српски вицешампион ипак остати у Еврокупу.

Србију ће наредне сезоне у Евролиги представљати Црвена звезда.

Мијаиловић: Одлука Евролиге мотив више за нову сезону

БЕОГРАД: Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је вечерас да ће изостанак специјалне позивнице Евролиге бити мотив више за наредну сезону.

"Желео бих да се захвалим свима у клубу на великом труду и раду који су уложили у добијање специјалне позивнице за учешће у Евролиги. Иако је она изостала, из свега што смо прошли морамо извући оно најбоље и најкорисније и на прави начин се спремити за наступајућу сезону у којој ћемо дати све од себе да изборимо учешће у најквалитетнијем европском такмичењу.

Камо је навео, да ли кроз Еврокуп или кроз АБА лигу, остаје да се види.

"Неретко периоди уложеног труда и постигнутих резултата не долазе истовремено. Верујемо да смо на добром путу и да ћемо вратити Партизан тамо где припада - међу најбоље тимове Европе“, истакао је Мијаиловић, а преноси клупски сајт.

Спортски директор црно-белих Никола Лончар рекао је да одлука Евролиге не мења много у начину на који ће Партизан приступати припремама за наредну сезону.

"Спортски смо прихватили одлуку Евролиге и видимо је као мотивацију да у наредној сезони учинимо све како би били конкурентни и у Еврокупу и у АБА лиги, такмичењима кроз које ћемо покушати да изборимо место у друштву најбољих. Већ имамо одређене планове како да појачамо тим, наравно уз јаку базу домаћих играча. Још једна предност биће нам континуитет у раду тренера Тринкијерија који ће бити са тимом од старта припремног периода“, поручио је Лончар. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести