Евролига: Кошаркаши Црвене звезде ове седмице играју дупли програм

У налету су кошаркаши Црвене звезде после одличне партије са Басконијом у Евролиги уследила је убедљива победа против чачанског Борца у АБА лиги.
Marko Jagodic Kuridza
Фото: Марко Јагодић Куриџа, фото: Евролига

Стигла су и појединачна признања, Yордан Лојд је МВП другог кола Евролиге, док је Ленгстон Хол најбољи асистент. Све то даје за право екипи Саше Обрадовића да оптимистично гледа на данашњи сусрет са Жалгирисом у хали “Александар Николић”, од 19 часова. Литвански преставник је до сада је укњижио две победе, обе у гостима. Звезда, с друге стране, има пораз са почетка сезоне од Фенербахчеа, али је против шпанског првака Басконије изгледала одлично. Предност домаћег терена у овом случају, без публике, не игра велику улогу, али  ће се црвено - бели потрудити да први дупли програм ове сезоне у Евролиги почну тријумфом, како би у још бољем расположењу отишли у четвртак у госте Асвелу.

– Жалгирис сигурно с великим самопоуздањем стиже у Београд са жељом да настави победнички низ. С друге стране и ми смо добро одиграли неколико последњих утакмица, распоред јесте тежак, али како је нама тако је и осталима и немамо шта да се жалимо. Нисмо имали пуно времена да се спремимо за овај дуел, али најважније је да истрчимо на паркет са великом  енергијом и да онда мудрим одлукама дођемо до победе. Они имају доста добрих играча са евролигашким искуством, не само Вокапа и Ловерња. Добар су тим, а на нама је да урадимо шта је до нас како бисмо дошли до бодова – рекао је Марко Јагодић Куриyа.

Жалгирис је славио у претходне три утакмице у Београду, а води 5:3 у међусобним дуелима. Звезда је у два наврата била боља у Каунасу, а само једном као домаћин.

– Долази нам врло јака, организована и добро тренирана екипа. Знамо одакле нам прети главна опасност, од плејмејкера, а ту су Вокап, Лејавичијус и Григонис као сјајни шутер. С обзиром на то да смо направили добар низ , имамо разлога да се надамо да ћемо одиграти још једну добру утакмицу и да ћемо доћи до победе – рекао је тренер Саша Обрадовић.

К. Бугарски

Данас

Ц. звезда – Жалгирис         (19)

Алба – Ефес       (20)

Асвел – Панатинаикос        (20.45)

Басконија – Зенит      (21)

Валенсија – Барселона       (21)

Сутра

Макаби – Бајерн        (18.30)

Фенербахче – ЦСКА    (19.45)

Олимпијакос – Армани        (20)

Реал Мадрид – Химки (21)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести