Евролига: Партизан надмоћнији од Асвела у пуној Арени

Кошаркаши Партизана савладали су Асвел, у 22. колу Евролиге. Црно-бели су доминирали од почетка до краја и уверљиво уписали нову победу у такмичењу, чиме су дошли до скора 11-11.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Први пут у сезони Обрадовић је почео утакмицу са Аврамовићем, како би одмах од ста агресивношћу наметнуо жељени ритам и дошао до предности. Помогло је Београђанима и то што је Пантер био веома расположен у уводним минутима и прву деоницу завршио са 11 поена. То је трасирало пут црно-белима ка вођству од девет поена после прве четвртине. Није попуштао Партизан ни у наставку. Егзум је био покретач домаћих у другом кварталу, играо је врло стрпљиво и на крилима његове добре игре Обрадовићев тим је стекао и двоцифрени суфицит.

Пробао је Асвел зонском одбраном да поремети ривала, али му то није успевало. Убрзо су се разиграли Смаилагић и Нанели, после чије две везане тројке је Партизан дошао на максималних плус 16 у том моменту.

Дословно речено први минут другог полувремена није био на нивоу, када је концентрација српске екипе била у питању. Али, само толико. Већ након тога уследила је серија 7:0 црно-белих, коју је покренуо Трифуновић тројком и закуцавањем, за плус 19. Да Французи немају шта да траже доказала је нова секвенца Пантера, надовезао се и Ледеј, па су Београђани повели 27 разлике крајем трећег квартала и ту је већ било јасно какав ће бити епилог, тако да је Партизан уписао нову евролигашку победу.

Партизан – Асвел 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20)

БЕОГРАД: „Штарк“ арена, гледалаца: 15.000, судије: Гарсија (Шпанија), Силва (Шпанија), Перанди (Италија).

ПАРТИЗАН: Вукчевић, Ледеј 9, Аврамовић 6, Пантер 22, Смаилагић 3, Папапетру 3, Егзум 13, Нанели 10, Лесор 12, Трифуновић 7, Анђушић 4, Мадар 3.

АСВЕЛ: Метјуз 8, Ноа 4, Бост 11, Кауди, Дио 5, Тајус 4, Ризаше 1, Де Коло 7, Фал 14, Обасоан 3, Понс 14.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести