ФАЛСИФИКОВАНЕ КАРТЕ НА УТАКМИЦИ ПАРТИЗАНА, најављене кривичне пријаве: "Бачена сенка на спектакл"

Кошаркашки клуб Партизан огласио се саопштењем у ком је најавио кривичне пријаве против умешаних у улазак навијача са фалсификованим картама на меч против Реала у "Београдској арени".
1
Фото: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Црно-бели су претходне вечери доживели пораз у дуелу са Мадриђанима (88:76) у мечу 31. кола Евролиге, током и након ког су примећене нелегалне активности. На утакмици Партизан – Реал Мадрид је званично било 20.200 гледалаца. Међутим, незванично је у Арени било више од 24.000 људи

Клуб је најавио пријаву против оних који су "омогућили улазак у халу без улазница, особа које се баве производњом и продајом фалсификованих карата, особа које се баве незаконитом препродајом карата, као и особа које се баве незаконитом производњом и стављањем у промет робе са логом и обележјима КК Партизан."

 

Саопштење Партизана преносимо у целости.

"Дан након још једне спектакуларне утакмице коју је КК Партизан Моззарт Бет одиграо у Штарк арени и са које је још једном послата дивна слика о узајамној љубави навијача и тима, Клуб користи прилику да скрене пажњу на уочене незаконите радње и најави кривичне пријаве против починилаца.

Уочене а затим и потврђене незаконите радње појединаца, велика су препрека у пословању КК Партизан Моззарт Бет и чине велику материјалну и репутациону штету клубу.

Због тога, КК Партизан Моззарт Бет преузима следећи корак: На основу прикупљених доказа, Клуб ће поднети кривичне пријаве против особа које су омогућиле појединцима улазак у халу без улазница, затим особа које се баве производњом и продајом фалсификованих карата, особа које се баве незаконитом препродајом карата, као и особа које се баве незаконитом производњом и стављањем у промет робе са логом и обележјима КК Партизан.

Иако је према правилима Клуба строго забрањено увођење гледалаца без улазница, постоје докази да је ово прекршено од стране појединаца који су запослени у КК Партизан, Штарк арени, као и припадника приватних и јавних органа задужених за безбедност.

Ово, као и друга наведена дела за која постоје докази су кажњива према слову закона, а изнад свега представљају непоштовање бројних навијача који поштено плаћају улазнице. 

Игре, резултати Клуба, као и атмосфера у дворани у којој игра КК Партизан Mozzart Bet служе на понос многих. Ипак, постоје и они који на тим темељима настоје да прибаве незакониту корист. Клуб је одлучан у томе да таквим поступцима стане на пут!

У циљу заштите Клуба и свих оних који куповином карата подржавају КК Партизан, стриктно се спроводи акција "Да се свака карта плати"!

Само ове године, КК Партизан Mozzart Bet је на основу прихода од улазница, држави Србији платио око 1,5 милиона евра пореза и поносан је на чињеницу да остварени приход представља значајан извор финансирања Клуба.

Правилом да свака карта има своју цену и млра да се плати, на првом месту показујемо поштовање према актерима на терену, а на крају и према себи. КК Партизан неће дозволити да се тај успостављени систем уруши", наводи се у саопштењу Партизана.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести