Гласање за најспектакуларнијег играча света: Домовић-Булут и Стојачић у конкуренцији

Иако је такмичерска сезона у баскету “три на три” завршена, збивања у овом све атрактивнијем спорту још нису.
Dusan Domovic-Bulut
Фото: Душан Домовић Булут, фото: ФИБА

Остало је, наиме, да се изабере најспектакуларнији (МСП) играч света, чиме ће и званично бити спуштена завеса на баскеташку 2017. годину. Мајстора има пуно, гледалишта уз арене широм планете све су испуњенија, а Србија је велесила која има шта да понуди фановима ове игре. Ту, пре свега, мислимо на чаробњаке с кошаркашком лоптом, а један од највећих фаворита да поново добије ласкаво признање је бранилац титуле и званично најбољи баскеташ света Душан Домовић-Булут, члан екипе Нови Сад Ал Вахда и репрезентативац Србије. Уз њега, први пут се међу кандидатима налази и играч новосадског Лимана Стефан Стојачић, који се такође веома добро котира.

Фото: Стефан Стојачић, фото: ФИБА

У финалу се налази шест баскеташа за МСП трофеј. Уз двојац из наше земље, то су и Мајкл Линклатер (Саскатун), Михаел Хикс (Краков Р8 Баскет), Карлис Ласманис (Рига) и Натан Јурковиц (Лозана).

Фанови имају прилику да гласају до понедељка, 27. новембра, у 14 часова, а новог освајача трофеја одредиће број прегледа снимка на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм, Тенцент, Твитер, Јуку и Јутјуб, у збиру. Један од фанова ће бити награђен комплетном ФИБА 3х3 опремом и кошаркашком лоптом.       

А. П.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести