Гуровић добија терен у Новом Саду

Бивши кошаркаш Милан Гуровић отвориће терен на новосадској Детелинари који је 56. обновљени терен у друштвено одговорној акцији компаније Моцарт „Сто терена за једну игру“.
Gurovic00-FIL
Фото: Милан Гуровић из играчких дана, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Професионални кошеви, специјална подлога по стандардима ФИБА 3Х3 такмичења, клиритне табле и зглобни обручеви од сада ће красити терен у Руменачкој улици код броја 125. Некадашњи репрезентативац кошаркашке репрезентације Југославије, а потом и Србије и Црне Горе обрадоваће своје суграђане и у уторак, 7. новембра у 15.30 часова отвориће терен који ће од сада носити његово име. Терен ће први тестирати најмлађи новосадски кошаркаши ревијалном утакмицом.

Милан Гуровић је професионалну каријеру почео у грчком Перистерију одакле је отишао у Барселону са којом је био првак Купа „Радивоја Кораћа“ и шампион Шпаније. Играо је и за АЕК, Трст, Малагу, Војводину, Партизан, Хувентуд, Црвену звезду, Проком и Галатасарај. 

Највеће успехе доживео је у репрезентативном дресу, освајањем Светског 2002. и Европског првенства 2001. Године. По завршетку кошаркашке, почео је тренерску каријеру, а први ангажман имао је у КК ФМП из Железника.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести