БУТ­КЕ­ВИ­ЧИ­ЈУС ПРЕ­СУ­ДИО КО­ШАР­КА­ШИ­МА ЗВЕ­ЗДЕ НА КИ­ПРУ Жал­ги­ри­су дра­ма

Ко­шар­ка­ши Цр­ве­не зве­зде и дру­ги пут су оста­ли крат­ких ру­ка­ва на при­прем­ном тур­ни­ру на Ки­пру. Бо­љи од цр­ве­но-бе­лих био је Жал­ги­рис са 85:84, по­е­ни­ма Лу­ка­са Лу­ке­ви­чи­ју­са за по­бе­ду у по­след­њим се­кун­да­ма. Има­ла је шан­су срп­ска еки­па да до­ђе и до три­јум­фа, али шут Ја­га дос Сан­то­са ни­је за­вр­шио ни бли­зу ко­шу.
KK Crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Са­став Ду­шка Ива­но­ви­ћа био је бо­љи у увод­ним ми­ну­ти­ма. Док је на де­фан­зив­ној стра­ни под ко­шем до­ми­ни­рао Да­ли­бор Илић, на дру­гој стра­ни пар­ке­та из­ван­ре­дан је био Мајк То­би. Се­дам по­е­на уба­цио је у крат­ком ро­ку и Зве­зда је по­ве­ла 13:5, што је био знак за Ка­зи­са Мак­сви­ти­са да тра­жи тајм-аут. Он ис­пр­ва ни­је уро­дио пло­дом. Мар­ко Си­мо­но­вић је по­ен­ти­рао за дво­ци­фре­ну пред­ност, али су Ли­тван­ци не­знат­но ус­пе­ли да сма­ње за­о­ста­так пред дру­ги квар­тал.

По­сле пр­ве че­твр­ти­не у ко­јој ни­су по­сти­гли трој­ку, на по­чет­ку дру­ге су игра­чи Жал­ги­ри­са уба­ци­ли две и при­шли на 25:20. На­ста­ви­ли су по­ла­ко да сма­њу­ју пред­ност цр­ве­но-бе­лих и у фи­ни­шу пр­вог по­лу­вре­ме­на, па је за­ли­ха би­ла са­мо три по­е­на за тим Ду­шка Ива­но­ви­ћа. Кре­ну­ло је низ­бр­до за Бе­о­гра­ђа­не, ко­ји су на ве­ли­ки од­мор оти­шли са за­о­стат­ком од че­ти­ри по­е­на.

На стар­ту дру­гог де­ла бо­ља игра Жал­гри­са до­шла је до из­ра­жа­ја и пред­но­сти  од 50:43, да би Бут­ке­ви­чи­јус на­ста­вио да про­ду­бљу­је кри­зу Цр­ве­не зве­зде и од­ве­де Ли­тван­це на 58:48. Одр­жа­ва­ли су дво­ци­фре­ну пред­ност ко­ја је у јед­ном мо­мен­ту из­но­си­ла и 15 по­е­на, да би цр­ве­но-бе­ли пред по­след­њих 10 ми­ну­та и ви­ше не­го пре­по­ло­ви­ли за­о­ста­так.

Ус­пе­ла је Зве­зда до­бру игру из фи­ни­ша тре­ће че­твр­ти­не да пре­не­се на и на по­че­так по­след­ње де­о­ни­це и на­кон по­е­на То­би­ја пре­о­кре­не. Усле­ди­ла је не­из­ве­сна за­вр­шни­ца у ко­јој се ли­тван­ска еки­па ипак бо­ље сна­шла и на­не­ла дру­ги по­раз ри­ва­лу.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести