Кокошков: Знамо што смо овде; Мицић: Осећа се лепа атмосфера

БЕОГРАД: „Знамо зашто смо овде, момци су мотивисани и орни, с великом неизвесношћу и узбуђењем чекамо утакмице”, рекао је селектор Србије Игор Кокошков уочи старта квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре.
kokoskov, kss
Фото: kss.rs

Турнир почиње 29. јуна у Београду, а национални тим се до његовог почетка налази у "балону".

"Већ трећи дан смо у балону. Стање је редовно, пратимо здравствено стање, пратимо и дневни распоред који нам даје директор такмичења. Мало је сигурно промењен режим рада и живота, али тако је како је. Знамо зашто смо овде. Крећемо са утакмицама за два дана, момци су мотивисани и орни, са великом неизвесношћу и узбуђењем чекамо утакмице", рекао је Кокошков на видео конференцији за медије.

У групи А, ривали репрезентације Србије биће Доминиканска Република и Филипини, док ће се у групи Б такмичити Сенегал, Италија и Порторико, а само победник турнира ће обезбедити учешће на Олимпијским играма у Токију.

"Скаутинг није секундаран и мање важан, али је фокус на нашим играчима, пошто смо имали само три заједничка тренинга. Вредно се ради на прикупљању информација, пратимо све те тимове, имамо добар извор информација. Време је најважнији фактор, фокус је на томе да се ми осећамо комфорно и да усвојимо те информације. Нека не буде изненађења, те селекције играју на другим континентима, Доминикана је типичан латино-тим који игра с доста индивидуалних импровизација. Што се тиче Филипина, не знам о играчима много, али имају доброг тренера са Новог Зеланда, познајемо његов систем рада", закључио је Кокошков.


Без Лазића и Милутинова у квалификацијама за ОИ

Селектор Србије Игор Кокошков саопштио је данас да Бранко Лазић и Никола Милутинов неће играти за национални тим на олимпијским квафикацијама из здравствених разлога.

"Никола Милутинов није ушао у овај бабл. Он је у свом програму у овом хотелу, уз репрезентацију је, али није у балону. Имам лошу вест да поделим са вама. Бранко Лазић нажалост због здравственог стања није у могућности да настави рад са нама, морао је да одустане. Знамо све о Лазићу као човеку, али он није могао да настави. Имамо 13 играча, после вечерашњег састанка и тренинга ћемо одредити ко још неће играту, али ће та тај играч бити у комбинацији за евентуални даљи рад", рекао је Кокошков на видео конференцији за медије.


Плејмејкер и МВП Евролиге Василије Мицић каже да је спреман за оно што следи.

"Осећам се добро, хтео сам да играм против Мексика, али било је паметније што сам прескочио, како бих се додатно увео у рад. Осећам се боље. Немамо много времена за уигравање, али верујем да ћемо да направимо добар посао. Засад све иде како треба, с веома добром енергијом смо приступили свему. Немамо никакве потешкоће, у ходу решавамо све изазове. Жеља је да што здравији да уђемо у квалификације", рекао је Мицић.

"Немамо много времена за припрему овог турнира, тако да нећемо вероватно бити синхронизовани како бисмо вероватно били да имамо више времена за рад. Лично ми је драго што се овако велики број играча одазвао. Осећа се лепа, хомогена атмосфера", рекао је Мицић.

Млади центар Филип Петрушев такође наводи да у екипи влада добра енергија.

"Сагласио бих се са свим што су Кокошков и Мицић рекли. Проводимо више времена заједно како бисмо се сви добро упознали. Слушамо Игора, покушавамо да се повежемо што више. Очекивања су највећа", рекао је Петрушев.

Србија прву утакмицу у квалификацијама за Токио игра у уторак од 20.15 против Доминиканске Републике, а дан касније је меч против Филипина.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести