КОШАРКАШИ ПАРТИЗАНА БЕЗ ГРЕШКЕ Рутиниран Жалгирис 81:72 (22:26, 23:17, 16:16, 20:13)

Кошаркаши Партизана савладали су Жалгирис у 23. колу Евролиге и вратили се на победнички колосек.
1
Фото: КК Партизан

Поново се појавила стара бољка црно-белих, који из меча у меч не отварају утакмицу на најбољи начин. Овде су, ван сваке агресивности, дозволили супарнику да стекне двоцифрену предност. Тако је екипа Жељка Обрадовића у уводним минутима константно јурила предност ривала, који није имао решење за сјајног Пи Џеј Доужера, стрелца 15 поена већ после првог квартала. 

Упркос његовој блиставој партији, Партизан није могао да преокрене. То је почело да се дешава када му се прикључио Зек Ледеј, па је тандем црно-белих заједничким снагама био најзаслужнији за плус два на полувремену. 

Београђани су у наставку имплементирали и зонским пресинг, на који се Жалгирис није снашао у први мах, с обзиром на то да је Партизан изградио плус осам у једном моменту. 

Међутим, гости су се брзо вратили и смањили на минус два пред последњих 10 минута. 

У четвртој деоници, домаћи су додатно подигли ниво игре и у одбрани и у нападу, чиме су дошло до двоцифреног вођста и без проблема затворили дуел. 

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца: 20.000 судије: Лотермозер, Недовић, Лауринавичијус.

ПАРТИЗАН: Ледеј 21, Аврамовић 7, Копривица, Пантер 8, Смаилагић, Јарамаз, Нанели 7, Трифуновић 2, Дожер 23, Понитка, Камински 21, Кабокло 1.

ЖАЛГИРИС: Еванс 25, Лекавичијус 4, Хејс 6, Гиедраитис 7, Шмитс 9, Бирутис 11, Самнер, Димша, Лауринавичијус, Манек 3, Буткевичијус 4, Улановас 3.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести