Кошаркаши Партизана победили ФМП за седми тријумф у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас ФМП 74:69 у хали "Александар Николић" у седмом колу АБА лиге.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

И после ове рунде Партизан је остао једини непоражени тим у региону, док је ФМП након пет узастопних победа уписао други пораз у такмичењу.

Најбољи у победничком тиму био је Зек Ледеј са 18 поена и седам скокова, Алекса Аврамовић убацио је 15, док је у тиму ФМП-а најбољу ролу имао Гарет Невелс са 15 кошева, а истакао се и Брајс Џонс са два поена мање.

Црно-бели су дошли до седме узастопне победе у регионалној лиги, а тријумф против ФМП-а најавили су већ почетном серијом од 7:0, после које су отишли на двоцифрен вишак.

Успела је екипа Ненада Стефановића да регује и да до краја полувремена дође на једноцифрен минус, па је после првих 20 минута игре било 39:30.

Деловало је да су изабраници Жељка Обрадовића меч преломили средином треће деонице, када су поенима расположених Аврамовића и Куруца дошли на највећих 16 поена предности, али су уз неколико грешака у одлучујућем периоду дозволили тиму из Железника да се врати у меч (69:62).

На крају црно-бели нису дозволили потпуни преокрет, поенима Дангубића вратили су плус 10 и привели меч крају у своју корист.

Дуел у некадашњем Паиониру обележило је погрдно скандирање са јужне трибине Весни Човић, које је прво прекинуо тренер црно-белих Жељко Обрадовић, а други пут навијачи са преосталих делова хале.

Партизан у следећем колу АБА лиге очекује "вечити дерби" против Црвене звезде, док ће ФМП дочекати Студентски центар.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести