Кошаркаши Партизана победили Лијеткабелис

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Лијеткабелис 84:77 у петом колу групне фазе Еврокупа у Штарк арени.
њ
Фото: Фонет /dragana stjepanovic

Црно-бели су прекинули серију од два пораза у сезони и сада у Еврокупу имају скор од 4-1.

Екипа Жељка Обрадовића одиграла је још један меч пун осцилација, литвански тим задао је доста проблема, али су на крају славили домаћини.

Најефикаснији у победничком тиму био је Зек Ледеј са 19 поена.

Исткали су се још Грегор Глас и Ален Смаилагић са по 13 поена, Алекса Аврамовић и Балша Копривица су убацили по 12 кошева, док је Кевин Пантер стао на један мање.

Обрадовић: Они су се нудили, а ми нисмо знали да узмемо

Осећај је да смо играли доста добро у неким моментима и више пута имали по 10 поена разлике, али смо дозвољавали да се врате, изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић после победе против Лијеткабелиса.

Црно-бели су славили против литванског тима 84:77 у петом колу Еврокупа.

"То су проблеми у нашој игри, некада не разумемо како играмо одбрану. Они су се нудили, а ми нисмо знали да узмемо. Неколико пута смо имали 10 поена предности и са клупе звали одбрану, а играчи нису испунили. Чиста деконцентрација, причамо о одбрани човек на човека, ту мораш да будеш фокусиран. Не причам о зони у коју су они рецимо стали сад на крају. Важна победа, честитам играчима и хвала свима који су дошли да нас подрже", рекао је Обрадовић на конференцији после меча.

"Овај тим је шутерски оријентисан, а ми каснимо за играчима. Зашто каснимо? Видећмо на снимку. Ледеј и Пантер имају искуство и ко још? Копривица? Смаилагић? Глас? Ово је новмебар, ко је очекивао да овако буде у новембру свака му част", додао је трофејни стручњак.

Обрадовић је објаснио због чега је вечерас капитен био Немања Дангубић уместо Радета Загорца.

"Ништа специјално, то је само моја одлука. Ја сам једини човек који има одговорност за такве ствари. Ја сам решио да Дангубић буде капитен. Нико други не може да одлучи осим мене. То је све нешто што је нормално јер ја са овим играчима живим 24 сата,“ рекао је Обрадовић.

"Одлуке доносим искључиво у интересу тима, на основу онога што раде на тренинзима, како се понашају. Поред Загорца нису играли ни Трифуновић, Куруц и Милетић. То не значи да неће играти у следећм мечевима. Сваки од њих је важан и мора да буде спреман да допринесе пет секунди или 39 минута и 55 секунди. Свако ко носи овај дрес мора да зна да се од њих то очекује", поручио је Обрадовић.

У тиму Ненада Чанка најбољи је био Орелик са 19 поена.

Партизан у наредној рунди игра против Метрополитанса на гостовању 8. децембра, док литванска екипа истог дана дочекује Хувентуд.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести