Кошаркаши Партизана против Басконије у Евролиги (20.30)

Кошаркаши Партизана вечерас од 20.30 часова играју против Басконије, у другом колу Евролиге.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Црно-бели су у Виторију отпутовали  после уверљиве победе над МЗТ-ом у регионалном шампионату, са жељом да поправе утисак из првог евролигашког сусрета, када су одиграли испод нивоа у одбрани и доживели убедљив пораз од Албе(100:84). Са друге стране, Басконија је у првом колу била боља од Валенсије.

Узимајући у обзир пораз од немачке екипе, јасно је да период адаптације нових играча Београђана мора да потраје још мало, како би се изградила атмосфера у екипи.  Посебан проблем је и то што Партизан још није пронашао решење како да се суочи са ривалима који играју у бржем ритму, што ће бити случај са Басконијом, која традиционално преферира тај стил. Бољка за црно-беле је и недостатак адекватног играча на позицији пет, као и на позицији плејмејкера.


Данте Егзум је одиграо одличну утакмицу против Албе, уписао 22 поена, али није успео да разигра саиграче. Невоља је и то што Јам Мадар, који је пројектован као прва опција на „јединици“ још увек није у пуној формуи.  Када се на то све дода повреда Алексе Аврамовића, као и несналажење Матијаса Лесора на центру, јасно је да је задатак тренера Партизана Жељка Обрадовића да у наредном периоду прикрије те недостатке.

Најтрофејнији европски стручњак свих времена навео је да је његова екипа научила из првог евролигашког пораза и да ће покушати да вечерашњи сусрет усмери у другачијем правцу.

– Скаутирали смо Басконију, гледали све њихове утакмице које су одиграли до сада, укључујући и последњу против Тенерифа коју су изгубили иако су били надомак победе. Наша прва амбиција је јасна - да изгледамо боље него у Берлину против Албе. Одатле крећемо, почињемо са одбраном. Радили смо напорно претходних дана. Наставићемо да радимо. После Албе смо имали меч против МЗТ-а и ту припрему смо искористили тако што смо сви заједно одгледали меч против Албе. Апсолутно нам је јасно где смо грешили - рекао је Обрадовић.

Крило црно-белих Тристан Вукчевић такође је истакао утакмицу са Албом, као пример како његова екипа не треба да изгледа.

– Басконија је добра екипа, морамо да уђемо чврсто у утакмицу, да будемо много бољи у одбрани и покажемо да можемо много боље у односу на претходни евролигашки дуел – рекао је Вукчевић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести