Кошаркаши Војводине циљају врх табеле у КЛС, против Чачка за нови искорак

После периода изузетно тешких утакмица, како због квалитета ривала, тако и због здравствених проблема, кошаркаше Војводине очекује нешто лакши распоред.
1
Фото: С. Шушњевић/Марко Љубичић у продору

Новосађани ће, у оквиру 22. кола Кошаркашке лиге Србије, у малој сали Спенса дочекати Чачак, 12. екипу у шампионату. Црвено-бели у овај дуел улазе с много самопоуздања. Ношени тешко извојеваним победама у Краљеву и Лесковцу, решени су да потврде добру форму и појачају кандидатуру за две водеће позиције, које воде у АБА 2 лигу наредне сезоне. Нова препрека на том путу биће Чачани, с којима је Војводина већ одмерила снаге у првом делу, када је у хали крај Мораве било 94:77 за екипу Милоша Исаков-Ковачевића. 

Плејмејкер Новосађана Марко Љубичић истакао је колико је важан предстојећи сусрет. 

– Чачак је искусна екипа. Не знамо у ком саставу долазе, али се припремамо као да долазе у најјачем. За нас је битна утакмица због тога што нам евентуална победа даје подстрек за наставак лиге и отвара борбу за прва два места, што није био циљ ове године. Тако бисмо направили још један искорак за даље. Добро је што долазе на наш терен. Треба да покажемо квалитетну игру и олакшамо себи посао у завршници првенства – рекао је Љубичић.

Утакмица између Војводине и Чачка на програму је вечерас од 18 часова, а присуствоваће јој и селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести