Кошаркаши Војводине поражени од Младости у КЛС

Војводина - Младост 67:80 (21:15, 15:21, 22:23, 9:21)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Било је потребно 15 кола Кошаркашке лиге Србије да би Војводина доживела пораз на свом терену. Од црвено-белих боља је била Младост из Земуна, која није посустајала ни када је губила 10 разлике средином другог квартала. У наставку је преокренула резултат, а онда и преломила дуел у четвртој четвртини.

С обзиром на то да су гости у Нови Сад дошли у изузетној форми, било је очекивано да ће утакмицу да одлуче детаљи. Одлично су се носили црвено-бели са ужим саставом услед повреда које су их задесиле, нису тражили алиби, али је било приметно да је у таквој ситуацији све теже и теже долазити до победа. Сусрет је, сада већ традиционално, врло добро отворио Недељков и са две тројке био иницијатор налета Војводине, који је завршен са плус шест у корист екипе Исаков-Ковачевића.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Иако се тада можда чинило да је домаћи тим на добром путу да направи већу разлику, наставак сусрета је демантовао такву оцену. Стекли су Новосађани и двоцифрено вођство средином другог квартала после поена Гаћеше, да би уследио велики пад у игри. Младост је серијом 15:5 поравнала пред велики одмор и унела неизвесност у дуел.

У трећем кварталу виђена је резултатска клацкалица, тимови су се смењивали у предности и било је јасно да ће последњих 10 минута одлучити сусрет.

Тако је и било, Војводина се мучила у нападу, гости су то искористили и однели бодове из Новог Сада.

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 100, судије: Белошевић (Београд), Стефановић (Београд), Вулетин (Београд).

ВОЈВОДИНА: Бањац 9, Недељков 6, Шајин 2, Станојевић 8, Јововић 5, Љубичић 10, Гаћеша 22, Заграђанин, Пешаковић, Митровић 5, Живковић, Ристановић.

МЛАДОСТ: Џонатан 20, Миленковић 8, Радосављевић 11, Ђоковић 7, Опоку 13, Живојиновић 5, Добрашинов 2, Марковић, Павловић, Армстронг 14.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести