Кошаркаши Звезде победили Панатинаикос у Арени

Права драма виђена је у Београду. Кошаркаши Црвене звезде су након праве резултатске клацкалице успели да направе нестваран преокрет и победе Панатинаикос у 23. колу Евролиге.
3
Фото: FoNet

Лоше су црвено-бели ушли у меч са грчким тимом. После тројке Билија Берона у дргугом минуту игре, кошаркаши Звезде нису могли ништа да погоде читавих пет минута, све док Берон није прекинуо лошу серију (7:15). Панатинаикос је већ стекао велику предност, а црвено-бели су до краја четвртине постигли још само два поена.  У сличном ритму је почела и друга деоница. Звезда је имала проблема у нападу, а гостујући тим је дошао до плус 13 поена разлике. Живнули су црвено-бели на половини друге четвртине. Много боља одбрана допринела је домаћима да смање разлику. Тројком Дејана Давидовца, а затим и Кевина Пантера, Звезда је успела да преокрене резултат и дође до првог вођства на утакмици (33:32). Закуцавањем Давидовца, црвено-бели су на паузу отишли са плус три (35:32).

Није дуго трајало вођство домаћих. Поново кошаркаше Црвене звезде није ишао шут, а Грци су то користили и поново вратили предност. Распала се игра црвено-белих, а до краја треће четвртине заостајали су 11 поена за Панатинаикосом. Невероватна утакмица виђена је у завршници. Добра одбрана поново је приближила Звезду грчком тиму, а тројком Перпероглуа црвено-бели су дошли до изједначења (65:65). Држала је Зезда предност два минута, а онда тројка Томаса за ново изједначење (70:70). Права резултатска клацкалица виђена је у последња два минута игре. На 52 секунде до краја Пантер је погодио нову тројку и поново преокренуо резултат у корист Звезде (74:73). Имали су играчи грчког тима два пута прилику да преокрену резултат, али их није служио шут. У последњим секундама Пантер је након фаула погодио оба слободна бацања и ставио тачку на ову драму.

С. Рудакијевић

Црвена звездаПАО 78:73 (9:21, 26:11, 11:25, 32:16)

БЕОГРАД: Штарк Арена, гледалаца: 12867, судије: Перез (Шпанија), Дифалах (Француска), Удијански (В. Британија).

Ц. ЗВЕЗДА: Пантер 24, Браун, Перпероглу 12, Давидовац 8, Лазић, Берон 8, Гист 2, Јагодић-Куриџа 5, Џенкинс 2, Симанић, Оџо 8 (7 ск), Штимац 9.

ПАО: Томас 12, Рајс 4, Папајанис 12, Раутинс, Папапетру 2, Папас 10, Џонсон 3, Фредет 11, Калатес 9, Вајли, Митоглу 10 (10 ск), Бентил.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести