КОШАРКАШИЦЕ СРБИЈЕ СУТРА ПРОТИВ БРАЗИЛКИ Да Париз не измакне

Домаћин наредна препрека.
FIBA
Фото: FIBA

Кошаркашице Србије у ноћи између суботе и недеље у поноћ играју против Бразила у другом колу квалификација за Олимпијске игре у Паризу. Наша репрезентација је у уводу пред овај дуел изгубила од Немачке са 73:66 и сада се налази у тешкој ситуацији.

Управо тај дуел анализирала је српска репрезентативка Анђела Дугалић.

– У првој четвртини нисмо имале жустрину. У другој смо се већ враћале полако после тих 15 поена заостатка. Недостајало нам је оштрине, снаге. Знали смо да ће бити тешко, ово је такав турнир, ово је за Олимпијске игре, сви желе да иду на Игре – рекла је Анђела.

Селекторка Србије Марина Маљковић навела је да је уводни део игре био пресудан.

– Након веома лоше прве четвртине или целог првог полувремена могу да кажем да то није начин на који треба да се игра против тима какав је Немачка. Имају много квалитета, имали су га увек, али сада су ту и сестре Сабали од новембра, то је потпуно другачији тим. Тим који може да направи много озбиљних ствари у будућности. Нисмо радили ствари онако како их иначе радимо. У другом полувремену смо променили приступ игри, одбрану, вратили се, повели у неким тренуцима, али прво полувреме је било толико лоше, да нисмо могли да преокренемо до краја – поручила је Марина Маљковић.

Бразил је у првом дуелу изгубио од Аустралије са 60:55.

У Париз путују три најбоље селекције из групе.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести