Кошаркашице Војводине савладале Монтану у ВАБА лиги

Кошаркашице Војводине успешно су започеле другу фазу ВАБА лиге, пошто су, савладале бугарску Монтану. Новосађанке су одлучујућу разлику направиле у четвртој деоници, коју су добиле са 23:10.
Р. Хаџић/ Сара Лумис наставља да бриљира
Фото: Р. Хаџић/ Сара Лумис наставља да бриљира

У уводним минутима играло се неефикасно и тврдо, а први поени виђени су после два и по минута када је Жаклина Јанковић била прецизна. Војводина у тим моментима није успевала да дође до игре у транзицији, на којој је углавном градила предност ове сезоне, већ се играло позиционо. Јовановић је тада тражио унутрашњу игру преко Саре Лумис, али то није донело никакав бољитак, пошто су црвено-беле и даље имале проблема да пронађу пут до коша ривалки.

Ни Бугарке нису биле ефикасније, тако да ниједна екипа није успела да стекне значајнију предност, све до средине друге деонице, када су Новосађанке подигле ниво у одбрани, из које су проистекли лаки поени и 20:13 у корист домаћег тима. Бугарке преокренуле резултат у завршници полувремена. Ипак, у последњим секундама друге четвртине Војводина је пронашла неке шутеве са дистанце и полудистанце преко Јоване Јововић и Саре Лумис и на велики одмор отишла са предношћу.

И у наставку се играло кош за кош, са тим што је средином трећег квартала црвено-беле задесио пех, јер се поново повредила Ана Илић. Бугарке су пред одлучујућих десет минута водиле 57:52, а почетком четврте четвртине и 62:54 и тада се чинило да су на путу да забележе тријумф. Тако није мислила Сара Лумис, која је у тим тренуцима прво изједначила резултат, а после и донела предност својој екипи од пет поена, да би судбину Монтане запечатила Чарна Прокић, својом једином тројком на мечу, за плус осам на 22 секунде пре краја.

В. М. Петровић

Војводина 021 – Монтана 75:67 (16:13, 20:21, 16:23, 23:10)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала Петроварадин, гледалаца: 100, судије: Пеља, Бајгорић, Хасић.

ВОЈВОДИНА 021: Прокић 4, Јаковљевић, Јанковић 12 (7ск), Јовановић 5, Лумис 27 (15ск), Живковић, Ле. Радуловић 5, Јововић 7, Вујисић 15 (7ас), Селаковић, Керлета, Илић.

МОНТАНА: Стојанова, Денчева 3, Ококите-Балкојиене 23 (8ас), Петрова 6, Нацкина 5, Николова 6, Георгијева 15, Ј. Иванова, Борисова, Х. Иванова 9.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести