Лазић: Слажу се коцкице; Берон: Захтевних седам дана...

БЕОГРАД: Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да меч против АСВЕЛ-а у Евролиги веома важан због тешког распореда који следује црвено-белима.
branko lazic/d. zarkovic
Фото: branko lazic/d. zarkovic

Звезду после дуела са француским тимом у недељу чека вечити дерби са Партизаном, а онда два гостовања у четири дана - Алби у Берлину и Жалгирису у Каунасу.

"Јако битна утакмица за нас пред почетак тешког циклуса, где ћемо у седам дана играти четири утакмице. Искористио бих прилику да позовем навијаче да нас подрже, да одиграмо један добар меч. АСВЕЛ добро игра у Евролиги, остварило је четири победе и три пораза, све тријумфе на домаћем терену. Знамо да играју брзо, да су атлеска екипа и покушаћемо да их зауставимо, да наметнемо наш ритам", рекао је Лазић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Лазић је истакао и да екипа вредно ради и да је у узлазној путањи.

"Наравно да можемо, зато смо и овде, да остваримо циљеве стављене пред нас на почетку сезоне. Неколико дана и недеља тренирали добро, спремали и у некој смо узлазној фази форме. Мислим да се и коцкице слажу и очекујем да у наредном периоду покажемо где се налазимо у овом тренутку. Заиста добро радимо и мислим да ће ово бити добар испит за нас и надам се да ћемо га положити са добром, одличном оценом", рекао је Лазић, који је упитан како је задовољан својом формом.

"Шта ће Берон да каже, ако ја почнем да узимам шутеве? У нашем тиму се зна ко шта ради и шта је чији посао. Зна се ко узима шутеве, ко игра одбрану, ко води утакмицу, ко маше пешкиром. Посао је подељен, треба само да га радимо и прихватимо оно што нам је задато пред почетак сезоне. Ако почнемо нешто што није наш посао, неће испасти добро", закључио је Лазић.

Његов саиграч Били Берон истакао је да АСВЕЛ добра екипа и позвао навијаче да подрже тим.

"АСВЕЛ је веома добра екипа, снажна, изгледа много добро у одбрани. Зато нам је потребна подршка навијачима. Биће велики изазов за нас, морамо да задржимо моментум из меча са Игокеом. Чека нас врло захтевна тешка недеља, много путовања, али радујемо се овом изазову. Верујем у наш ред, спремни смо за нешто овако. Свака утакмица биће тешка, нема лаких. Радимо сваки дан напорно и надам се добром резултату у петак увече пред напорну недељу", рекао је Берон.

Меч између кошаркаша Звезде и АСВЕЛ-а игра се у петак од 19 сати у "Штарк арени".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести