Лена Радуловић: Остаје жал што нисмо донеле титулу у Нови Сад

Кошаркашице Војводине завршиле су сезону поразом од Црвене звезде у полуфиналу плеј-офа Прве лиге Србије (2:0), иако су у оба дуела имале шансу да дођу до победе.
В. Фифа/ Лена Радуловић организује напад Војводине
Фото: В. Фифа/ Лена Радуловић организује напад Војводине

Новосађанке су ове сезоне стигле и до полуфинала Купа, у којем су у неизвесној завршници поражене од Арт баскета, док у регионалној ВАБА лиги нису успеле да се пласирају на фајнал-фор. Плејмејкер црвено-белих Лена Радуловић оценила је да екипа није до краја остварила зацртане циљеве.  

– Нажалост, ни у једном такмичењу нисмо успеле да направимо помак у односу на претходну сезону и донесемо дугоочекивану титулу у Нови Сад. Иако смо донекле испуниле очекивања у Купу и плеј-офу, остаје жал за нечим већим о чему све играчице, заједно са управом, сањају – истакла је Радуловићева. 

У последњој утакмици сезоне Војводина је у Петроварадину испустила тријумф над Црвеном звездом, која је у неизесној завршници преломила сусрет и пласирала се у финале.


Факултет, па припреме за Медитеранске игре

– Ово је била дуга сезона, са много тешких утакмица, болести и ситних повреда. Тренутно се одмарам и решавам факултетске обавезе, тако да још не размишљам о томе шта доноси наредна сезона. Ускоро ми следе припреме са “3 на 3” репрезентацијом за одлазак на Медитеранске игре, тако да је један од наредних циљева да се покажем у најбољем светлу, пуно радим на себи и наравно, стварам нове авантуре и успомене – рекла је Лена.


– Утакмица на домаћем терену била је веома пропраћена од стране наших суграђана, што нам је дало додатни ветар у леђа како бисмо се јаче бориле и изједначиле резултат у плеј-оф серији. Главни проблем је био отварање утакмице, као и у току читаве сезоне, па дуел нисмо могле да решимо у нашу корист, чак и поред великог преокрета после заостатка од 14 разлике. Жеља је била огромна, али нам је фалило снаге, концентрације и среће у пресудним тренуцима.

Посебно запажена у том дуелу била је управо Радуловићева – везаним кошевима крајем прве деонице одржала је свој тим у игри. Сусрет је завршила са 14 поена и седам асистенција и доказала да не бежи од одговорности у најбитнијим мечевима.

– На почетку није било довољно енергије, коју сам успела да унесем уласком на терен и подигнем своје саиграчице које су након тога показале препознатљиву игру и квалитет. Имам искуства у игрању важних утакмица, јер углавном познајем водеће играчице из супарничких тимова са којима сам тренирала у млађим репрезентативним селекцијама. Наравно, ништа сем победе ме не чини задовољном, а то нам је ове године нажалост сваки пут промакло.

Била је то једна од најбољих партија Радуловићеве ове сезоне, која је свесна да постоји још простора за индивидуални напредак.

– Да будем искрена, нимало нисам задовољна својом сезоном и оним што сам показала у њој. Што се тиче предности, рекла бих да су то свакако брзина, продори и преглед игре. Порадила бих много на самопоуздању и вери у себе и своје квалитете. Наравно и технички, на доста ситних ствари које би могле да праве разлику.

Нови Сад ће од наредне сезоне имати још једног представника у елити –  екипу ЖКА, у којој је Лена провела део каријере пре него што је обукла црвено-бели дрес. 

– ЖКА је од почетка била моја породица и место где сам направила прве кораке и остварила много успеха. Стекла сам много пријатеља и успомена за читав живот. Углавном сам пратила њихове утакмице ове сезоне. Мислим да је тренер Милан Иванић, као и све девојке, одрадио одличан посао. Одувек се добро радило са младим играчицама, што су показале и ове сезоне. Честитам им, и свакако је велика мотивација играти градски дерби пред нашим Новосађанима – истакла је Лена Радуловић.       

Вук-Милош Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести