Мајк Батист: Кошаркаши Партизана и Олимпијакоса играће у финалу Евролиге

ХЈУСТОН: Некадашњи кошаркаш Панатинаикоса Мајк Батист изјавио је данас да ће у финалу Евролиге играти Партизан и Олимпијакос, преноси Баскет њуз.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Батист је тренутно један од тренера у стручном штабу Хјустона. Он сматра да ће све четири четвртфиналне серије Евролиге бити одлучене у пет утакмица, а Ф4 ће по његовом мишљењу изборити Олимпијакос, Монако, Барселона и Партизан.

"Имам велико поштовање за тренера Партизана Жељка Обрадовића. Освојио сам три европске титуле са њим и да сада очекујем да изгуби, било би баш чудно. Не могу то да урадим. Знам да ће Партизан бити спреман за све. Не постоји тренер који боље припрема екипу од Обрадовића. Мало ћу ризиковати и кладићу се на Жељка", рекао је Батист за Баскет њуз.

Он је подсетио на невероватан скор Обрадовићевих екипа у плеј-офу, у којима тренер Партизана има скор од 20 победа и једног пораза.

"Данте Егзум игра сјајну кошарку. Гледао сам неколико утакмица Партизана и видео сам да Егзум контролише игру. Постиже поене, упошљава саиграче. Уз то имају и Кевина Пантера који увек може да погоди. Зато мислим да имају шансе против Реала", додао је некадашњи амерички кошаркаш.

Четвртфиналне серије Евролиге почињу 25. априла, а играју се у три добијене утакмице. Парови четвртфинала су Реал - Партизан, Барселона - Жалгирис, Монако - Макаби и Олимпијакос - Фенербахче.

"Слама ми се срце што морам ово да кажем, пошто сам играо за Обрадовића, а тренер Барселоне Шарунас Јасикевичијус ми је био брат до смо заједно играли. Освојио сам две титуле са њим. Мислим да ће у полуфиналу учитељ да победи ученика, а Партизан ће у финалу играти са Олимпијакосом", закључио је Батист.

Финални турнир Евролиге биће одигран од 19. до 21. маја у Каунасу.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести