МИЦИЋ СРЕЋАН Радио сам девет година да бих стигао у НБА лигу

ОКЛАХОМА СИТИ: Кошаркаш Оклахоме Василије Мицић изјавио је данас да је срећан што наставља каријеру у редовима Тандера и додао да је девет година напорно радио да би стигао до НБА лиге, преноси Форбс.
vasilije micic
Фото: Youtube Printscreen

Мицић је у летњем прелазном року потписао трогодишњи уговор са Оклахомом. Филаделфија је 2014. године изабрала Мицића на НБА драфту, али је овај клуб 2020. трејдовао права на српског кошаркаша екипи из Оклахоме.

"Овог лета НБА се није доводила у питање, јер сам осеcћао да сам достигао највиши ниво у Европи што је веома тешко. Веома сам среcћан што се ово коначно догодило јер сам искрено радио девет година да бих стигао у НБА, тако да мислим да је било вредно тога", рекао је Мицић на Медија деју.

Српски кошаркаш је потом похвално говорио о свом новом клубу.

"Пре него што сам дошао, чуо сам много позитивних ствари о организацији од других људи, посебно од Срба који су веć били у НБА. Сви су имали веома позитивне коментаре и мишљења. Потпуно се слажем с њима", додао је Мицић.

Он је претходних пет сезона наступао за Ефес са којим је освојио две титуле у Евролиги. Мицић ће по први пут у каријери играти у НБА лиги.

"Мислим да је ова организација, веома, веома добра у смислу објеката, приступа играчима, почевши од теретане, труда да дају све од себе па до тренера. Сваки дан када дођем у теретану осеćам да сви дају све од себе тог дана. То вам даје додатну мотивацију. А онда играчи, они су тако скромни, толико су конкурентни и спремни за рад", рекао је српски кошаркаш.

Мицић је навео да доласком у Оклахому жели нови изазов.

"Осеćам се као да морам још једном да изазовем себе, а рекао сам и тренеру, осећам да могу да будем можда ове године најинтересантнији момак на терену иако сам старији од других. Да, то је главна ствар која ме покреćе. Када тамо достигнете неки ниво успеха, на неки начин желите да проширите свој потенцијал, и мислим да је овај позив стигао на време. Као што сам рекао, да нисам добио ову понуду, вероватно бих остао тамо до краја. Али са условима које су ми дали и поштовањем које су ми до сада показали у Тандеру, осеćам да је више него довољно да дођем и изазовем себе", закључио је Мицић.

Мицић је пре Ефеса играо за Жалгирис, Тофаш, Црвену звезду, Бајерн и Мегу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести