МИЛОЈЕВИЋ У СРЦУ, ДОЂИТЕ НА МЕЧ Обрадовић зове навијаче да одају пошту

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић позвао је данас навијаче да дођу у што већем броју на сутрашњи меч са Мегом, који је посвећен некадашњем играчу "црно-белих" Дејану Милојевићу.
1
Фото: X/printscreen

Улаз на овај меч биће бесплатан, а Партизан је позвао све навијаче који сутра дођу у Арену, да на себи имају црну мајицу или дуксерицу како би и на тај начин одали почаст Дејану Милојевићу, који је пре четири дана преминуо од последица срчаног удара.

Милојевић је од 2021. године био помоћни тренер Голден Стејта. Он је 2004. до 2006. играо за Партизан, а од 2012. до 2020. је био тренер Меге.

"Утакмица је посвећена Милојевићу, који нас је веома рано напустио. Понављати све оно што се о Дејану зна, какав је био човек играч и тренер мислим да је све познато. Трагична вест, много тешка вест да се разуме, али надам се да ће сви људи којима је Дејан био у срцу препознати и доћи на ту утакмицу између његова два клуба, Партизана и Меге", рекао је Обрадовић, преноси званични сајт Партизана.

Он се потом осврнуо на меч са Мегом, која је у четвртом колу АБА лиге 23. октобра прошле године победила Партизан резултатом 88:86.

"Наравно да ћемо пробати да играмо. Мега је играла изванредну утакмицу против нас у првом делу првенства. Млади играчи, увек жељни доказивања. Мислим да ће тако бити и овог пута. Али вероватно је најбитније да навијачи препознају и дођу у великом броју на утакмицу која је посвећена Милојевићу", нагласио је Обрадовић.

Кошаркаш Партизана Ален Смаилагић изјавио је да очекује победу против Меге.

"Мега је млада екипа која игра са добром енергијом. Изгубили смо од њих прошли пут, пробаћемо да уђемо максимално озбиљно у утакмицу и овог пута дођемо до победе", истакао је Смаилагић.

Утакмица 17. кола АБА лиге између Партизана и Меге биће одиграна сутра од 19 сати у Штарк арени.

Бараћ: Верујем да ћемо сви заједно на леп начин обележити сећање на Милојевића

Тренер кошаркаша Меге Марко Бараћ изјавио је уочи меча са Партизаном да верује да ће сви заједно на леп начин да обележе сећање на Дејана Милојевића.

Милојевић је преминуо пре четири дана у 47. години од последица срчаног удара. Он је од 2021. године радио као помоћни тренер Голден Стејта.

Утакмица између Партизана и Меге биће посвећена Милојевићу, који је од 2004. до 2006. играо за "црно-беле", а био је тренер Меге од 2012. до 2020. године.

"У недељи за нама смо остали без Милојевића што је ненадокнадив губитак за Мегу и за цео кошаркашки свет. Његов прерани одлазак је изузетно погодио све и у таквој атмосфери је припрема утакмице била јако отежана. Моји момци су успели и поред тога да остану фокусирани и максимално ангажовани на тренинзима и на томе сам им посебно захвалан", рекао је Бараћ, преноси званични сајт клуба.

"О изузетном квалитету Партизана и тренера Жељка Обрадовића је и сувишно говорити и сигурно је да ће они овом мечу прићи са високом ангажованошћу и да ће желети да избегну улазак у било какву неизвесну завршницу. Потребно је да утакмици приступимо са пуно енергије и агресивности у одбрани и да останемо фокусирани током свих 40 минута. Не смемо да дозволимо празне минуте у игри јер ће Партизан то сигурно умети да искористи. Верујем да ће публика имати прилику да присуствује доброј и узбудљивој утакмици и да ћемо сви заједно на леп начин обележити сећање на Дејана", додао је тренер Меге.

Емотивном поруком на српском језику од Милојевића се опростио и његов НБА клуб Голден стејт вориорс:

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести