Милош Теодосић КОНАЧНО у Звезди

У понедељак увече било је јасно да су преговори између Милоша Теодосића и Црвене звезде успешно окончани, преноси Спорт клуб.
y
Фото: Youtube Prinscreen / Al Jazeera Balkans

Званична потврда званичне информације стигла је и из Звезде која се огласила на друштвеним мрежама.

„Прослављени српски кошаркаш и један од најтрофејнијих играча наше земље, Милош Теодосић, ново је појачање КК Црвена звезда Меридианбет!

Добро дошао Тео!“, поручили су црвено-бели.

Теодосић је у претходне четири године играо за Виртус и био један од најзаслужнијих за успехе клуба из Болоње – титуле у Еврокупу и првенству Италије.

Искусни плејмејкер је поникао у ФМП Железнику, из којег је прешао у Олимпијакос. Уследило је шест година у московском ЦСКА, са којим је био шампион Европе, а потом двогодишња епизода у НБА лиги, где је бранио боје Лос Анђелес Клиперса, пре повратка у Европу и одлазак у Виртус.

Током трофејне каријере, Теодосић је био МВП Евролиге 2010. године, три пута је биран у најбољи тим елитног такмичења, а такође је уврштен у прву петорку за период од 2010. до 2020. године. Такође је, између осталог, био и најкориснији играч Еврокупа, као и најбољи стрелац тог такмичења две године пре него што је Виртус дошао до трона.

Теодосић је са репрезентацијом Србије освојио сребрне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016, Европском првенству 2009. и Светском првенству 2014.

Sport klub

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести