Милутинов: Агресивношћу и одбраном да одговоримо играчима Грчке

АТИНА: Центар кошаркашке репрезентације Србије Никола Милутинов изјавио је за Спортклуб да је велики изазов играти против селекције Грчке на њиховом терену.
Nikola Milutinov
Фото: Nikola Milutinov, foto: FIBA

Кошаркашка репрезентација Србије гостује вечерас Грчкој у Атини (18.00) у претпоследњем мечу квалификација за Светско првенство.

Србији победа и математички обезбеђује пласман на Мундобаскет, а селектор Светислав Пешић не може да рачуна на играче из Евролиге, осим Огњена Јарамаза из Бајерна.

„Надам се да ћемо успети у Грчкој да урадимо оно због чега смо дошли и за шта смо радили у претходном периоду. Сигурно да неће бити лако, играти са Грчком на њиховом терену је велики изазов, али имамо довољно квалитета и карактера да добијемо утакмицу. Јесу растерећенији и можда ће погађати неке шутеве зато што играју без притиска.

Не значи им победили или изгубили, али ми морамо да будемо свесни свега и да одговоримо на све што нам они поставе. Агресивношћу и одбраном би требало да одговоримо њима. Тако да почнемо, а онда до изражаја да дође квалитет у нападу. Пре свега треба да кренемо агресивно јер ће они имати велику жељу и мотив да нас победе", изјавио је Милутинов.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести