Милутинов пред Канађане: СПРЕМНИ СМО НА "ТУЧУ", морамо да помогнемо Богдановићу

МАНИЛА: Српски кошаркаш Никола Милутинов рекао је дан пред полуфинални меч Светског првенства да су његови саиграчи и он спремни на "тучу" са Канађанима и да екипа мора да помогне капитену Богдану Богдановићу да буде мање оптерећен.
2
Фото: Tanjug/ AP Photo/Michael Conroy)

Милутинов је рекао да је екипи значио додатни дан одмора пред меч против Канаде, који је на програму сутра од 10 и 45 по српском времену.

"Први пут смо имали мало већу паузу између две утакмице и значило нам је за рехабилитацију. Очекује нас доста захтевна утакмица, Канађани играју физички јако. У транизицији су невероватни. То све морамо да зауставимо и одиграмо још боље него што смо одиграли у претходној утакмици", истакао је Милутинов.

Казао је да је тим спреман на велики број контакта од стране играча Канаде у одбрани, попут оних у дуелу са Словенијом над Луком Дончићем.

"Спремни смо и знамо да ће пробати то исто да ураде и на Богдану. Морамо да му помогнемо и сви играчи морају да одговоре на њихову агресивност. Морамо да му помогнемо са јачим блоковима и да му оставимо више простора за игру. Такође и неки други играчи би требало да преузму одговорност кад се он буде уморио", рекао је српски центар.

Милутинов не крије задовољство што је Србија, уз Немачку, из Европе обезбедила учешће на Олимпијским играма у Паризу наредне године.

"То нам је био примарни циљ. Остварили смо то, али сутра нећемо ући у утакмицу као да је пријатељска. Жеља нам је да освојимо медаљу и надам се да ћемо то остварити", рекао је он.

Центар Олимпијакоса истиче да је тим пласман у полуфинале славио само једно вече и да се одмах окренуо анализи наредног ривала.

"Договорили смо се да славимо само то вече. Били смо сви заједно, причали смо и одмах после меча са Литванијом смо се договорили да имамо само то вече за славље и да од сутра размишљамо о наредном противнику", навео је Милутинов.

Поруку подршке "орловима" послао је између осталих и Новак Ђоковић.

"Хвала му, али и не само њему него свима који нас прате. Надам се да ћемо их све обрадовати", казао је Милутинов.

"Орлови" су последњи пут у полуфиналу Мундобаскета били 2014. године кад су победили селекцију Француске. Касније су у финалу изгубили од Сједињених Држава.

Са друге стране, Канађани су први пут у историји у полуфиналу Светског првенства.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести