МУТА НИКОЛИЋ БРАНИ ЈОКИЋА: Сви су понекад отказали репрезентацији

Мирослав Мута Николић говорио је о шансама  кошаркашке репрезентације Србије на Светском првенству, па се дотакао и центра Денвера Николе Јокића.
s
Фото: Youtube printscreen/ Sport Klub

Цела земља се надала да ће центар Денвера и овогодишњи освајач титуле и МВП финала у НБА лиги прихватити позив и ставити се на располагање тренеру и саиграчима, међутим, одлучио је да лето проведе са породицом и одмори се после напорне сезоне у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Своје виђење ситуације у разговору за МаксБет Спорт изнео је легендарни кошаркашки стручњак и бивши тренер Црвене звезде и Партизана - Мирослав Мута Николић.

Он је навео да народ мора да има разумевања према горостасу из Сомбора.

- Требало би људи да имају разумевања за Јокића. Оставите дечка, бре, хоће човек време за фамилију. Да се посвети неким другим љубавима, коњима и шта већ воли. То је најбољи играч на свету. Сви су понекад отказали репрезентацији. Он је био са нама у Кини, па сад на Европском првенству кад смо испали од Италијезапочео је Николић своје излагање.

Мирослав Николић сматра да Србија, и поред тога што је драстично ослабљена, ипак може до медаље.

Увек верујемо да можемо до медаље, увек смо и ишли на медаљу. Ми смо кошаркашка земља и даље. Навикли смо се мало на злата, али свака медаља је ОК. Можемо да се равноправно носимо са свима, ма неће ни остали да дођу у најјачим саставима - истакао је легендарни Мута.

За крај се осврнуо и на чињеницу да наша репрезентација поред Алексе Аврамовића нема класичног плејмејкера. На списку од 20 имена Пешић је уврстио и Николу Топића, али је он и даље јако млад.

- Ма какве везе има, па имаће ко да пренесе лопту. Мали Јарамаз ако буде играо, па Недовић, Гудурић. Све су то добри играчи и имају ту технику. Њима треба дати прилику да уз Богдана преузму ту репрезентацију - завршио је своје излагање 67-годишњи стручњак.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести