На свечаности Кошаркашког савеза Војводине проглашени најуспешнији колективи и појединци

Кошаркашки савез Војводине је, сумирајући резултате у години која је на измаку, прогласио и наградио најбоље у неколико различитих категорија.
ksv 1
Фото: КСВ

За најбољег тренера Покрајине свих времена, као посебно и највеће признање, проглашен је Ладислав Ратгебер, новосадски стручњак који је освајио Лигу шампиона с кошаркашицама московског Спартака, био десет пута првак Мађарске е кипом ПВШК из Печуја и једном шампион Турске с тимом Фенербахчеа. Уз то, био је и селектор мушке, односно женске репрезентације Мађарске.

Најбољи сениорски мушки клуб у 2018. години је КК Вршац, члан АБА 2 лиге, док је та титула у женској конкуренцији припала новосадском ЖКК 021, као најбоље пласираном војвођанском колективу у женској најјачој лиги Србије. Што се млађих категорија тиче, награђен је ОКК Спартак из Суботице, као и Новосадска ЖКА, у категорији младих дама. Признања су добили тренери: Бојан Марковић (Врбас), Наташа Анђелић (ЖКА), Димитрије Живковић (Стар, Нови Сад) и Владимир Јојић (Железничар Инђија).

Фото: КСВ

По избору КСВ, најбољи играчи у 2018. години у мушкој конкуренцији су Иван Смиљанић (Тамиш), Милош Савовић (Вршац) и Дејан Јањић (Војводина – Мега Бемакс). Најбоља сениорка је Јована Адамовић (021), уз две пратиље – Лару Радуловић и Тамару Јованчевић, које су биле део репрезентације (У-20) на ЕП у Мађарској, где је Србија освојила сребро.

Фото: КСВ

Признање је добила Мирослава Јовичин, судија у баскету “три на три”, док је за најбољег спортског радника проглашен Селим Хоyић. Посебну награду, између осталих, добила је  ОШ “Жарко Зрењанин” (првак КШ јуниор НБА лиге), те ОКС Западнобачки, ОКС Нови Сад, Секретеријат за спорт АП Војводине и Секретеријат за спорт Града Новог Сада.

Д. Кн.

Фото: КСВ

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести