НАТАША АНЂЕЛИЋ, НОВИ ТРЕНЕР КОШАРКАШИЦА ВОЈВОДИНЕ У наредним годинама битка за титулу

После ере Александра Јовановића, кормило кошаркашица Војводине преузела је бивша репрезентативка Југославије, Наташа Анђелић.
с
Фото: Новосадска ЖКА

Новосађанке су у прошлој сезони освојиле треће место у регионалној ВАБА лиги, док су у домаћем шампионату елиминисане у полуфиналу плеј-офа. Према речима новог тренера црвено-белих, ангажман је уследио након разговора са новом председницом клуба.

– С обзиром на то да је прошлог октобра Драгица Ковачевић дошла на чело Војводине, она је пратећи мој рад са репрезентативком Мајом Шкорић, дошла на идеју да ангажује новог тренера сениорске екипе. Са задовољством сам то прихватила, јер је Војводина највећи клуб у покрајини и задовољство ми је да на месту на којем сам начинила прве кораке у каријери, постанем и тренер – истакла је Анђелић.

Одмах је почело да се ради пуном паром, како би црвено-беле што спремније дочекале нову сезону.

– Месец дана сам радила са млађим категоријама. Чисто да видим које играчице могу да конкуришу за први тим. Представила сам систем рада, да виде да су то јаки и интензивни тренинзи, да је то нешто што ће их очекивати од августа и током целе следеће сезоне.

Војводина је претходних година ослонац тима проналазила у страним играчицама, али од овога лета курс ће бити промењен.

– Ангажовање иностраних играчица изискује трошкове и уједно неким нашим играчицама заузима место. Увек сам за то да се праве играчи, да се не купују. Уз добар рад, и осредњи играч може да постане врхунски. То је и био договор када ме је председница назвала. Њена идеја је развој младих играчица, које ће једног дана представљати Војводину у првом тиму. Наравно, уз једно, два адекватна појачања. 


Без рада таленат не важи

Нови тренер Војводине, Наташа Анђелић, водила је јуниорску селекцију Србије, а када се у обзир узме таленат младе Лане Марић, делује да би то могла да буде добитна комбинација, уколико одлучи да остане у клубу.

– Лана Марић је још увек кошаркашица Војводине. Она је тренутно на опоравку, има одређену повреду леђа. На папиру је играчица Војводине. Уколико се прикључи саставу, имаће прилику да се докаже на својој позциији. То је млад играч који је попустио четири месеца тренинга. То све треба да се надокнади. Она је талентована, али то ће доћи само кавлитетним радом. Гомила је примера да се неко у раним годинама прогласи за талента, а да онда то не буде реализовано у сенироској конкуренцији.


Када је реч о саставу за наредну сезону, костур екипе полако почиње да се формира.

– Жаклина Јанковић и Катарина Јаковљевић су продужиле сарадњу. Потписале смо Ану Вучетић, која је дошла из Врбаса, Јелену Јанковић и Адријану Вуковић, која је дошла из Крагујевца и чланица је У20 репрезентације Србије. У преговорима смо са још неколико појачања, све су у питању домаће играчице.

Говорила је Анђелићева и о томе какав стил игре може да се очекује од њеног састава.

– Из добре одбране се развија и контранапад. Инсистираћу на чврстој и агресивној одбрани, из које се развијају лаки поени и који доносе психолошку предност. Ми се припремамо од ривала до ривала, видео анализом ћемо да их скаутирамо и наш ритам ћемо да пренесемо на супарника који треба да се сналази.

Амбиције црвено-белих биће изузетно високе у наредним годинама.

– Увек је циљ да се има што више победа. Не одмах прве сезоне, али овај тим гаји шампионске амбиције у предстојећем периоду. Потрудићемо се да се у наредним годинама умешамо у борбу за титулу – закључила је Наташа Анђелић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести