НЕКАД ПРОСТО НЕ ИДЕ ЈОКИЋ ПРОМАШИО ШУТ ЗА ПОБЕДУ, Денвер изгубио после велике драме (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера изгубили су Финикс после драме и продужетка резултатом 117:107.
1
Фото: X/printscreen/Denver Nuggets

Никола Јокић је касније од онога што смо навикли кренуо да прави велике проблеме ривалу. Меч је почео прилично "споро", а завршио га је са 25 поена, 16 скокова и пет асистенција, али и промашеним шутом за победу на крају четврте четвртине.

Нагетсима је у продужецима пресудио фантастични Кевин Дурент који је у додатних пет минута постигао осам поена.

Прва четвртина је обећала навијачима велику борбу, а иако Јокић није стартовао онако како се очекивало, или како је и он сам желео, успео је Србин да одушеви све невероватном тројком уз звук сирене.

Поставио је коначних 32:28 после првих 12 минута у којима је погодио две тројке, али промашио оба шута за два поена.

Мучио се Сомборац са Јусуфом Нуркићем, репрезентативцем Босне и Херцеговине и некадашњим саиграчем којем је дозвољено да игра прилично грубу одбрану. Жалио се Јокић судијама, али од тога није имао пуно користи.

Финикс је одиграо одличну другу четвртину којом је обезбедио 15 поена предности на полувремену. Што се тиче најкориснијег играча прошлосезонског финала, једноставно ништа није полазило од руке.

У једном тренутку је имао тек два погођена од девет шутева из игре и поред тога велики број изгубљених лопти.

Али, онда се пробудио, а то се поклопило са чињеницом да Нуркић ипак није успео да избегне проблеме са личним грешкама.

Јокић је заиграо знатно боље, кренуо је да погађа шутеве у високом проценту и тако је, уз подршку Џамала Мареја и Мајкла Портера Јуниора вратио Денвер у игру.

У последњу деоницу Нагетси су ушли са заостатком од девет поена.

На два и по минута до краја Нуркић је завршио меч због шестог фаула, а Јокић је са линије слободних бацања спустио разлику на само два поена. Нагетси су се одбранили у следећа два напада, Србин је ухватио лопту после промашаја Бредлија Била, а потом уписао асистенцију за тројку Кентавијуса Калдвела Поупа за вођство Денвера 100:99 на минут и по до краја утакмице.

Погодио је затим и Џамал Мареј, али је на 26 секунди до краја Кевин Дурент тројком донео изједначење Сансима, а Јокић је на другој страни промашио шут за победу, па је утакмица отишла у продужетак.

У продужетку су Санси одиграли одлично, а поени Кевина Дурента и Бредлија Била погурале су тим из Аризоне до победе.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести