НЕВЕРОВАТНА ПАРТИЈА НИКОЛЕ ЈОКИЋА Тројком у последњим секундама решио утакмицу (ВИДЕО/ФОТО)

Српски кошркаш Никола Јокић спектакуларном партијом предводио је Денвер до тријумфа против Индијане.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Darron Cummings)

Нагетси су на гостовању у Индијанаполису савладали борбене Пејсерсе резлтатом 114:109, а јунак тријумфа био је маестрални Сомборац, који је на овом мечу забележио 118. трипл-дабл у НБА каријери.

Домаћин је на овом мечу пружио сјајан отпор тиму из Колорада. У првом полувремену виђена је права резултатска клацкалица, тимови су се често смењивали у вођству.

У финишу првог полувремена Индијана прави серију и долази до двоцифрене предности, међутим, у трећој деоници Денвер потпуно преузима контролу.

Нагетси трећи период добијају резултатом 39:19 и у последњу четвртину улазе са осетијом разликом. Ипак, Индијана се није предавала. Након тројке Шепарда на три минута и 42 секунде пре краја долази до потпуног преокрета 103:102, па је уследила права драма у завршници.

Тада ствари у своје руке преузима најбољи играч света Никола Јокић. Србин на седам секунди пре краја, при резултату 111:109, постиже луду тројку и решава питање победника.

Фото: Танјуг/AP Photo/Darron Cummings

Никола је утакмицу завршио са 31 поеном (13/19 шут из игре, 3/4 за три поена), 13 скокова и 10 асистенција.

Пратио га је Џамал Мареј са 31 поеном, осам скокова и седам асистенција.

У пораженом тиму истакао се Мајлс Тарнер са 22 поена, Ти Џеј Меконел је стао на 17 поена, док је Сијакам уписао дабл-дабл 16 поена и 10 скокова.

Нагетси су трећи на Западу са 30 победа и 14 пораза.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести